måndag 16 december 2019

En liten trevare

Ska försöka skriva ett inlägg med några bilder. Inte lika lätt  att föra över bilder som förut. Får ta en liten omväg.
Säsongen från januari 2019 tom mars var en intensiv period. Mycket träning i form av tabata, yoga, vattengympa, linedance och nytt för i år, bugg! Så roligt allt var och bra för kondition, smidighet och styrka och hjärngympa dessutom.
En annan rolig aktivitet förra säsongen var thaikursen som kom igång på riktigt under ledning av Marc Jolicours ledning. Nu var det bokstäver och lätt läsning på thai som stod på programmet. 44 konsonanter och 31 vokalkombinationer att hålla reda på. För att inte tala om tone rules. Intressant med ett helt nytt tänk i språk men ack så svårt. Sju månader i Sverige gjorde ju att mycket föll i glömska så nu är det repetition av det mest grundläggande.

I slutet av mars åkte jag hem till Sverige och Lasse, som tycker om värmen i Thailand stannade en månad till. I mitten av maj åkte vi till vårt nya fina lyxiga sommarboende i norr där vi numera har både vatten , dusch och toalett inomhus.
Bäst av allt är att den nya stugan håller värmen så vi har kunnat leva riktigt normalt dessa sommar- och höstmånader. I juni /juli åkte vi tillbaka till Huay Yang med barn och barnbarn i två veckor för att de skulle få se vårt fina vinterboende. Mer om den resan senare...i ett annat blogginlägg.
Halva sept/okt tillbringades i Uppsala och 3 nov återvände vi till Huay Yang. Nu gäller det att återfå den fina formen från i våras och hitta de bortglömda thailändska bokstäverna. Det saknas inte sysselsättning.... här är veckoprogrammet .... 



Inga kommentarer: