lördag 28 december 2019

Dans på Ranchen!



Nu skriver jag lite om dansen på Ranchen.



Linedance- Jag har dansat linedance sen 2002. Började i Undersåker i Jämtland, fortsatte i Östersund och tyckte det var så roligt. Men... diverse flyttningar gjorde att jag kom ifrån linedansen och hade närapå slutat när jag kom till Huay Yang. Här blir det väl ingen linedance, tänkte jag!
Det visade sig att det fanns ett intresse både hos bekanta och tabatadeltagare så vi dansade lite på Christinas tak efter tabatan.




Pim van Grootel och Roy Verdonk, proffsdansare och instruktörer har uppvisning.

Här i byn fanns också Ronny L som tävlingsdansar linedance och han ordnade kurs på Ranchen och även ett stort event med VM-kvalificerande tävlingar i mars 2016. För att kunna ordna detta lät han bygga ut det lilla dansgolvet med en stor utbyggnad där vi numera har alla träningsaktiviteter. Eventet blev av, det kom deltagare från Korea, Malaysia, Europa och domare och instruktörer från Sverige, Holland och USA. Ett veckolångt event med workshops och tävlingar. Fantastiskt! Åren som följde ordnade Ronny liknande tävlingar i Hua Hin i mars 2017, i Bangkok 2018.


Vi dansade och berättade om linedance för svenskföreningen i Hua Hin

 
Här tävlar vi i Bangkok
Vi var några damer som deltog i social tävlingsgrupp och tog hem några pokaler till Huay Yang!

Sedan har vi fortsatt dansa linedance på Ranchen en gång /vecka. Vi är ett ” kärngäng”
 på ca 10 personer som dansar regelbundet och lika många som kommer och går, är med ibland. Kul att kunna hålla igång linedancen.

Fina dans och träningsgolvet på Ranchen!

Bugg-  Ända sen vi ”flyttade” hit har jag velat få till en buggkurs i byn. Intresse för dans och bugg finns, vi har träffats och dansat på Ranchen på fredagkvällar under nästan alla säsonger. Hösten 2018 var Johan N här, idrottslärare, och han tog på sig att hålla kurs fyra ggr innan han åkte hem. Många deltagare kom, vi var ca trettio pers som ville lära oss bugga. Vi fick grunderna och några turer och sedan träffades vi en gång/vecka under hela säsongen och höll buggen vid liv. Olika instruktörer besökte Huay Yang och vi fick lite påfyllning av turer och tips på buggteknik.
Vi var också flitiga med att besöka Ranchen på fredagkvällar och dansa på det nya festdansgolvet bredvid baren. Denna säsong har vi fortsatt med att Johan N ”kickade” igång oss och vi är några som fortsatt att träna bugg en gång/vecka.








Salsa-  Förra säsongen kom det fyra salsadansare till HY på semester. De kom och buggade med oss en buggkväll och visade oss lite salsadans. Roligt! Det ville vi också prova på! Sagt och gjort, fyra kurskvällar med grunderna i salsa hann vi med innan de åkte hem till Sverige. Vi hoppas att de kommer tillbaka och repeterar dansstegen med oss! Mycket roligt att prova på !



Fredagsdans- Vi har dansat på Ranchen så länge vi har varit här.Först i själva restaurangen där  borden röjdes undan när vi ätit fredagsbuffé och det blev dans till levande musik av ett litet band som bestod av Benne, då krögare på Ranchen, han spelade gitarr, Bernt kom från Prachaup Khiri Khan varje fredagkväll och spelade keyboard och sjöng, en thailändsk kille som jag glömt namnet på, han spelade gitarr och sjöng. Efter nån säsong flyttade man dansen till andra sidan lokalen där de hade en bar, bord och stolar och ett dansgolv. Sen byggdes dansgolvet ut, ny krögare kom och det blev ett uppehåll på dansandet under några säsonger. Men till hösten 2018 hade de byggt till ett festdansgolv i anslutning till matsalen och baren och då kom vi igång med fredagsdansen igen....
  


Inga kommentarer: