onsdag 25 december 2019

Julafton 2019

Vaknade till denna utsikt från sängen!



Började dagen på bästa sätt, yoga på Ranchen.


Anna-Lena ledde oss genom ett yinyoga pass på sjuttiofem minuter.
Många positioner som vi höll i under tre till fem minuter, avslutat med shawasana, en stunds aktiv avslappning då man närapå somnar på mattan.


Yinyoga i position ” nålsögat”


Claes K och Anna-Lena efter passet.

Hem till frukost och en stund i poolen då det är otroligt varmt och soligt här i Huay Yang. Det är ändå den kalla årstiden, ” rudoo nao”. Vissa år är det verkligen kallt, så kallt att kokosolja stelnar! Den har en stelningspunkt på 23-24 grader. Då kan det vara 13-14 grader på morgnarna, ca 25 på dagen. Vattnet i poolen är då verkligen svalkande, för att inte säga kallt, men i år är det ljummet i poolen och inte lätt att hitta svalka på dagarna.
På julafton brukar Wiphaneis personal gå runt till sina områden, iklädda tomtekläder, och önska god jul och dela ut lite godis och ballonger så även i år, de kom! 

På eftermiddagen gick vi till Kingbäcks dit vi var bjudna på julfirande.


Kaffe och glögg i deras inglasade uterum


Först drack vi kaffe och glögg, sen gick strömmen! Fläktarna slutar fungera så vi drog oss ut till poolside och satt kvar en stund medan Kingbäcks barnbarn Ida och Moa badade och lekte i poolen.
De och pappa Andreas hade kommit från Sverige, landat på julaftons morgon och var lite jetlaggade.
Mitt under fikat ringde det på dörren , en tomte lämnade en säck julklappar till tjejerna innan han skyndade vidare.


Många paket att öppna! 
Strömmen återvände!
Dags för julmaten senare på kvällen. Den var beställd hos Bengts restaurang, sill, såser, revbensspjäll,   rödbetssallad, köttbullar, skinka, så mycket gott. Vi hade själva gjort ägghalvor med räkor, Janssons frestelse, köttbullar, baconrullar, mm.







Jodå, vi blev mätta och det blev mat över! 
Vi går dit idag igen efter linedancen och äter vidare....
Kvällen gick, vi körde frågesporten om Lasse, som vi hade på hans 75-årsfest i våras när Kingbeckarna var i Sverige. 15 frågor som de fick godkänt på om än inte alla rätt!
Sent omsider bröt vi upp och på vägen hem tittade vi in på Marli Garden, vi hörde musik därifrån. De hade haft ett privat julfirande och bjudit in allmänheten till musik och dans på kvällen. Vi tog en öl och dansade och buggade lite innan vi gick hem.

 

Det var en mycket trevlig julafton. Längtade naturligtvis extra mycket efter familjen, som firade jul i Uppsala i år. Tur att barnbarnet Julia, 12 år , ringde mormor några ggr under dagen och berättade om deras firande i Uppsala.
God fortsättning på helgerna!






















5 kommentarer:

Anonym sa...

God jul! Vi var hos Markus i går, jättetrevligt! Idag kom alla till oss 23 st också trevligt. Nu känner vi oss mätta på julmat så nu blir det inget mer i år.
Hälsa alla. Kram Eva och Janne

Eva Mattmar sa...

Gott med julmat men nu har vi också ätit det två dagar på raken så nu blir det annat idag.
Vi har en ovanligt varm jul här, lite aprilkänsla, men nätterna är ganska svala. Vattnet i poolen svalkar inte alls! Vi har det bra även om längtan efter barn och barnbarn är extra stor under julen!

Eva Mattmar sa...

Oj, det var inte lätt att läsa!

Anonym sa...

Så kul att du börjat blogga igen Eva! God Jul o Gott Nytt 2020 önskar Irene o jag er! Kul att ses snart!
Irene o Bertil

Eva Mattmar sa...

Tack! Ja det är riktigt roligt att skriva lite igen och ta bilder att använda. Det är så mycket jag vill skriva om som händer här. Inte minst det jag gjort idag-hela dagen! Kommer....
God fortsättning till er och Välkomna hit alla ni som kommer!!