fredag 30 maj 2014

Potatisen i jorden och bröd på borden!

 
Här sätts både rund- och mandelpotatis.
 
                          Färdiga!

Vi satte potatis på fredagen. Bosse körde traktorn, Lasse och Magne gjorde hål på fårorna och Gun och jag satte en potatis i varje hål. Mycket effektivt, tre kvart tog det, sen blev det kaffe och våfflor hos Bosse. Sen kom regnet som på beställning. Blött och fuktigt i två dagar,  bra för potatisen men lite tråkigt för oss. 


Vi roade oss med att baka bullar och matbröd, bra att ha i frysen inför sommaren.


När baket var klart blev det strömavbrott, vilket brukar hända på somrarna efter åskväder. Strömmen återvände efter en timme.
Igår, lördag, sprang Jenny Stockholm Maraton för sjätte gången, hon har några fler maratonlopp från andra ställen också, t ex Östersund. Det  gick bra även i år , 3 h 40 min 58 s. Det svåraste var att ta sig till och från Sthlm då det är problem med tågtrafiken på denna sträcka.
Idag kommer min bror Jan från Uppsala för en veckas jobb på en hälsocentral i Boden. Jag gissar att gräset blir klippt överallt då. Det har växt rätt mycket i värmen och fukten.
Jodå , gräset blev klippt.
       Studsmattan på G !
Tv-antennen är uppsatt på taket till stugan. Nu fattas bara en TV för den gamla tjock-tv-n vägrade vara med ett år till så den förpassades till återvinningen.
Snart har vi alla moderniteter i stuglivet!

1 kommentar:

Annika sa...

Oj så flitiga ni är och vilket timing med både regn efter potatissättningen och strömavbrott när baket var klart:-)) Fina bilder och ni ser ut att ha det mycket angenämt!