tisdag 20 maj 2014

Sommarvärme, skolbesök och trevliga middagar

          Oviksfjällen och Åreskutan.

Sommaren kom till Jämtland efter några dagars kallblåst.
Vi har gått våra "gamla" promenadstråk och en kväll fick vi se tre älgar vid skogsbrynet. 

Vi har fikat hos Tommy och Agneta på deras uteplats med utsikt över Mattmartjärn och Oviksfjällen. Solen gassade och det var osannolikt varmt och skönt.
Igår åt vi surströmming hos Meta och Bosse. Supergott! Mandelpotatis från Norrbotten, lök och korntunnbröd, öl och snaps. Det var på beställning, vi brukade äta surströmming med dem då och då när vi bodde i samma by.

Vi besökte Östersund igår.
Idag åkte jag till skolan i Mörsil och hälsade på. Så roligt att träffa eleverna och lärarna! Ett år sen jag slutade där.


Sen blev det besök hos tandläkaren i Järpen och efter det lunchmiddag vid Helgesjön hos Gunilla och Cay. Gunillas systrar Christina och Maria var också där. I juni är det ett stort sällskap som åker till Huay Yang. 15 pers , både Gunillas och Christinas familjer ska bo vid stranden i två villor Maris.
        Fam Weine'us hus vid Helgesjön
         med  Åreskutan i bakgrunden. 
 


I morgon, onsdag , är vårt Jämtlandsbesök slut. Efter frukost hos Gunnel L i Mörsil så styr vi kosan norrut, mot vårt sommarviste vid Luleälven.
Tack alla i Mörsil / Mattmar och tack Anna för att vi fick bo i din mysiga vindslägenhet!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina bilder!! Trevlig resa till Forsnäs och se till att ta ett premiärdopp i älven :) Vi får bjuda Yanne på surströmming i sommar! Kram E och Y

Eva Mattmar sa...

Ja, det ska hon få prova på. Och nu är vi i stugan och fixar. Det är drygt 20 gr och soligt, gräsmattor och björkar grönskar , älven är isfri, stranden är snöfri men första doppet dröjer....

Annika sa...

Vackra vyer och det måste kännas mysigt för er att vara där igen då det var ett tag sedan nu. Må så gott!

Eva Mattmar sa...

Tack! Ja, det var mysigt att komma tillbaka till vår tidigare hemby och träffa alla.