tisdag 27 maj 2014

Shoppingtur och fina kvällar!

Häggen blommar för fullt!


Tisdag och lite varmare idag. 
Vi hade en lång lista med ärenden att uträtta i civilisationen, beställa förrådsbod, köpa ny dusch (den förra frös sönder i vinter), torkvinda, åror, 
TV-antenn till inne-TV, rabarber och gräslöksplantor, ja diverse...
Ett besök med fika hos IG i Boden som uppladdning innan shoppingen på Storheden mellan Boden och Luleå.
Shoppinglistan blev kvar hemma på köksbordet men när vi kollade den vid hemkomst hade vi fått med precis allt som stod på den. 
Tydligen inte så senila ännu!
Kvällen.... Solen skiner, häggarna vita av nyutslagna blommor, grönt överallt, fåglar kvittrar sent på kvällen , göken gal,det är ljust ute kl 11-12 på natten. Man ( jag ) vill helst ta en morgonpromenad i st f att sova...
Onsdag och vi jobbar vidare. Husvagnen blev flyttad med hjälp av Bosses fyrhjuling. Mer städning och plantering av rabarbern och gräslöken, krattning av löv och nerblåsta grenar och kvistar.
Kvällspromenad i solsken och säkert närmare 20 gr. Kunde inte låta bli att ta en sväng till älven och kolla vattenståndet. Nu är stranden bredare än förra veckan. Satt länge på den upp- och nervända båten och beundrade älven, stranden, sjöfåglarna....
            Klockan är nio på kvällen.
Kvällssolen speglar sig i älvsvattnet.
              Älvstranden åt söder.

      Stranden norrut.
Carl , vårt äldsta barnbarn, fyller 9 år idag!
Stort grattis!!
Det blev biobesök, restaurangbesök och tårtkalas i Uppsala. Mormor och morfar skickar många grattiskramar.

Torsdag , Kristi H. Dag. Helgdag.
40 dagar efter påsk. Så länge och lite till har jag alltså varit i Sverige.
Vädret är strålande, varmt och sooooligt. Jag gick till älven med badtermometern och vid strandkanten visade den 14 gr. Jag gick några steg ut i det iskalla vattnet och kollade tempen, bara 11 gr en bit ut. 
Sen... åkte Lasse på en cykeltur till Edefors och efter det tog han premiärdoppet i älven för i år. Kallt var det och han fick värma sig i solen och ha på sig fleecetröjan resten av em..    
Min kusin Håkan och hans fru Kirsten, boende i Köpenhamn, är i sin stuga i vår sommarby. På kvällen kom de och Bosse "på backen " på middag. Det blev lasagne och björnbärspaj. Jättetrevlig kväll! 
           Här står husvagnen på plats.
           Kolla himlen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Livs njutare. Ni tar vara på 2 världar. Svensk vår o sommar/ resten i underbara HY. Kan ni ha det bättre. Stranden ser ut som HY; eller.

Eva Mattmar sa...

Vi är så nöjda med våra två världar! Stranden här är fantastisk, man får hålla efter den så den inte växer igen,den är kortare i HY och vattnet är något kallare, annars rätt lika.
Tack för kommentaren! Kul med läsare och gensvar!

Annika sa...

Vackra vyer och ni verkar ju ha det hur bra som helst! Visst är det underbart att vara livsnjutare av stora mått med alla sinnen öppnade!

Eva Mattmar sa...

Verkligen underbart! Idag när det regnade hela dagen passade jag på att baka, roligt det också när man inte har ägnat sig åt det på länge.
Trevlig söndag!