tisdag 3 juni 2014

Strandjobb och mera shopping.



Men vilket väder!! Vi är på stranden och rensar den från spirande gräs och gamla växtdelar. Lasse lagar båten. Solen skiner och temperaturen ligger runt 25 gr.På nätterna är det under 10 gr, ibland bara 3-4 gr.
Nylagad båt och nästan hela stranden rensad från småväxter och kottar.
Vattenståndet växlar från dag till dag, idag hade älven fallit lite.
Nästan allt grönt på stranden är bortrensat.

Igår, måndag, blev det en shoppingtur till Luleå/Boden kombinerat med ett besök på Björknäs hälsocentral. Fick träffa "min"
tilldelade läkare och få medicin för hela årets säsong i Thailand.
Vi köpte en platt-TV till stugan, hämtade en glasruta, för en ruta i stugan hade inte klarat vintern. Vi tittar på vedeldade vattenvärmare, men bestämde oss för att beställa en 60-liters från Kavlås i Skövdetrakten. Vi tjatar vidare på rörmokaren att komma och installera en vattenpump på tomten. Hantverkare kommer inte på beställning har vi noterat!
Trägen (kanske) vinner.
Mer gräsfrö till ställen på gräsmattan som farit illa av husvagnen och borttagandet av granhäcken.
Laxmiddag hos I-G innan hemfärd.
Håkan kom på kvällen med en inbjudan till middag hos dem i kväll innan de återvänder till Köpenhamn.
Trevligt!
Bara några få dagar kvar till vi åker söderut på bröllopen. På fredag blir det Uppsala och en vecka senare Rio de Janeiro, here we come!
Lasse och Janne tar en paus på trappan till Jans o Evas stuga.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Test att kommentera anonymt, fungerar inte alltid.

Eva Mattmar sa...

Det gick att kommentera anonymt men ibland måste man trycka på kommentera som - knappen flera gånger om man gör ett uppehåll.
Lycka till och hoppas det lyckas!

Anonym sa...

Verkar ha fullt upp med att göra fint överallt. Välkomna tillbaka till Uppsala, kör försiktigt ner. Kram!

Eva Mattmar sa...

Ja, idag har Lasse haft diverse uppdrag . Började med att sota Bosses skorsten under sakkunnig ledning , flyttade på tv-antennen för att få in Tv 4 , men de befintliga kanalerna försvann i stället så han fick flytta tillbaka antennen, sen gräddade han mjukkakor och så har han tillverkat ett myggfönster till köksfönstret samt sått mera gräsfrön , som grönsiskan äter upp.däremellan har han vilat medan jag varit på stranden och hackar bort ogräset innan det rotar sig och växer upp för mycket. Vädret är strålande !!