söndag 29 november 2015

Första advent i HY

Sakta återvänder vi till verkligheten efter en vecka i sjuksängen. Hostan har vi kvar.
Idag är det första advent. 

Adventsljusstaken är framtagen men stearinljusen är ej lämpliga här när vi har fläktar igång och alla dörrar öppna hela tiden. Som tur var kan man köpa elektriska adventsljus hos Ken på lilla IKEA. 
Det hade vår granne Karin gjort och det blev så stämningsfullt på deras balkong när de bjöd på adventsfika idag.
Sören och AC hade med sig glögg från Sverige och AC hade bakat en fantastisk saffranskrans. 
        Phan hjälper till med dukningen. 

Karins massör Phan var här och hade ansiktsmassage med oss tre damer. 
Tre omgångar ansiktsbehandling ingår så nästa vecka fortsätter vi. Hon jobbar med de små musklerna i facet och smörjer med väldoftande salvor. Det kändes skönt!

Vi besökte Yupa igår för att få lite råd och behandling för hosta och krånglande mage. För en tid sedan besökte Yupa vårt hus och sålde sk sjukförsäkring. 
Den innebär att för 1000 baht kan vi och ev familj eller våra gäster få råd och undersökning hos henne i förebyggande syfte och behandling när det behövs.
Gäller hela 2016. 
Blodtrycksmätning etc.
Bara besöket igår skulle kosta 680 baht om vi inte hade haft försäkringen. Nu blev det bara medicin som kostade. Yupa har lång erfarenhet som sjuksköterska, har vidareutbildat sig och hon bor i byn och kan komma på hembesök. 

Igår var det en extra brigdeomgång eftersom Stina på Orchid 6 åker hem och vi får byta spelplats till Orchid 3. 
Våra bridgevärdar hade plastat in lathundar, som kom väl till pass när vi ska bjuda på våra kort. Kan säga att detta kortspel lär man sig inte på en kafferast,
möjligen under en livstid! Verkar inte finnas några genvägar heller...
På kvällen åt vi middag på Kritsana, vi har inte varit sugna på att äta ute tidigare denna vecka.
Jättegott med wokade grönsaker och räkor.

7 kommentarer:

Titti08 sa...

Vi är också medlem hos Yupa.
Hon är duktig.
Trevlig första advent önskar Titti

Anonym sa...

Hej!
Hoppas att ni frisknar till. Vi har klarat oss ifrån förkylning och influensan hittills.
Har tagit influensa sprutan.
Yupa kan jag verkligen rekommendera, noggrann och säker. Nyttjade henne när vi var nere senast,
Hon tog mina stygn i handen och det var verkligen bra pris.
Hälsa till Jan o Kerstin och de vi känner i omgivningen.
Arne o Irene

Anonym sa...

Skönt att höra att ni är på benen igen.Ert adventsfirande ser trevligt ut. Vi skall fira med barn o barnbarn som bakat pepparkakor och lussekatter.
/Kram Marianne

Eva Mattmar sa...

Tack till er som kommenterat ! Det känns verkligen prisvärt med 1000 baht och veta att Yupa finns i närheten. Man kan behöva ha hjälp att kolla blodtryck, nåt sår , hosta, etc
Skönt att slippa åka till Hua Hin varje gång man behöver tillsyn. Bra att sjukhuset finns och att transporten dit fungerar så bra men Yupa har lång erfarenhet och är erkänt kunnig. Hoppas att hon får många medlemmar i sin" sjukförsäkringsklubb"

Anonym sa...

Som du kanske sett bilden med baket det var ju lite annorlunda med vedeldad men det gick bra Gunnar skötte eldningen. Sen förstår jsg

Anonym sa...

Jag förstår varför man lättare bränner kakor i elugn/ man ser ju inte kakan men det gör man i en vedeldad ugn. Gunnar och Karin bakade hårt tunnbröd det verkar svårt att kavla den degen. Våran deg är lättarbetad. Ha det så fint nu. Förresten vi hade det jättebra i Florida vi kom ju hem förra söndagen det var 30 grader varmt hela tiden vi badade i havet varje dag som ett badkar. Kram till er båda.

Eva Mattmar sa...

Då har ni julbröd så ni klarar er fast ni är många! Det är lätt att bränna i vedeldat också när man måste vrida kakan hela tiden. Ännu lättare i elugn om man börjar prata och glömmer brödet. Gott är det iaf.
Skönt att ni hade en härlig tid i Florida. Fanns det några farliga djur i havet? Maneter, hajar, sjöborrar?