fredag 20 november 2015

Ordningen återställd och ett besök hos Dusky Leaf monkeys

Ordningen är återställd!
För det första: Vädret har stabiliserats så man kan ligga vid poolen och stranden. Det kommer bara nån kort skur ibland och då gällt det att snabbt få in dynorna från balkongen. På nätterna kan det dock vara skådespel med blixtar på himlen.
För det andra:(men egentligen på första plats)- Våra mysiga kompisar och fd grannar Sören och Ann-Christin har kommit hit, så nu blir det ett och annat besök på Villa Waree på andra sidan kanalen. Äntligen!! Ikväll ska vi på buffé med dans på Rangen. Igår blev det en trevlig kväll först hos dem, sen  middag på I Am och kaffe på vår balkong, vi har en del att avhandla eftersom vi inte setts på nära åtta månader!
Här inne på den fina altanen satt vi igår..
Bilden från oktober, nu är altanen möblerad.

Vi tog en tur till Prachaup i tisdags. Vi åkte saleng på småvägar genom skogen. Peter och Anki, som hyr lägenhet här i huset några veckor, följde med. De hade inte sett apkolonin vid Au Manau så vi åkte dit först. 
Dessa apor är langurer, dusky leaf monkeys, och de satt i ett träd, vi matade dem med majskolvar, som de tog emot så försiktigt.
Peter och Lasse matar aporna med bitar av majskolvar.
En apmamma bar på sin unge som är alldeles gulorange i färgen. 

    Vackra snälla apor....

Större unge, som börjar få sin rätta färg, ammas fortfarande.

När vi skulle åka därifrån hade vi besök på salengen, apan satte sig t o m på styret och undersökte backspeglarna ordentligt. 

              Ny privatchaufför 

De kliar sig hela tiden så vi anar att de har ohyra. Därför torkade vi salengen noggrant och tvättade alla kläder och torkttrasor vid hemkomsten, vet inte om deras löss trivs på oss men för säkerhets skull...
Det finns två apberg i PKK, det andra ligger mitt i stan och de aporna  är makaker, som är ganska så framfusiga och tjuvaktiga. De kan komma fram till dig och knycka kameran, väskan, kepsen eller om du har nåt ätbart i handen. Det går att ta trapporna upp på deras berg till templet på toppen men håll i dina tillhörigheter i så fall.
Bilder av makaker och trappan på apberg lånade från Google.

Kom inte för nära! Lasse skulle ta en närbild av denna makak. 
Så nära var han inte, bilden är redigerad och beskuren.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.
Ser att en annan apa har intagit min plats. Efter vår resa fick du även torka Salengen.
Här hemma har vi nu kallt och blåsigt.
Nu följer jag med spänning din blogg härifrån. Hälsa Lasse./Kram Marianne

Eva Mattmar sa...

Jo du, mycket torkande blev det!
Har haft så trevliga "apor" på salengen så jag torkar gärna. Men nu skiner solen som aldrig förr och stranden är härlig att gå på!
Du får hälsa Eva så mycket.
Kram till er båda!
Eva och Lasse

Annika sa...

Vad mysigt ni har det med äventyr, dans och goda vänner! Kram!

Eva Mattmar sa...

Tack Annika! Roligt att träffa dig häromdagen!
Nu har jag dansat till mig ett skavsår så nu blir det inte prommis förrän det har läkt. Men vår granne Ulf frågade vilken tid ni går så han vill hänga på. Ulf och Barbro kom i förrgår. Ha det så bra !