torsdag 5 november 2015

Bridge och sightseeing i byn

Det har fortsatt att åska på nätterna hela veckan och dagarna har varit solfattiga, men varma förstås. Det är ganska många svenska barnfamiljer som är i byn, lediga nån extra vecka  i anslutning till alla helgonslovet och man tycker de kunde ha fått några fler soldagar när de har rest så långt. 
                Vart tog du vägen? 

För oss som stannar här i sex-sju månader behöver inte solen lysa varje vecka!
Fredag idag och premiär på Rangens fredagsbuffé med dans till live music efteråt. Brukar vara jättetrevligt och jag tror inte jag missade en danskväll förra året!

Däremot har jag missat de två första tillfällena att lära mig grunderna i bridgespel, första gången var vi i Hua Hin och andra gången ösregnade det och vi förflyttar oss ju med öppna fordon här.
Men igår blev det äntligen av!

Vi spelar hos Stina H på Orchid, på hennes altan. Idag var vi sju spelare, två bord.

                  En bricka! 
Jag var inte ensam nybörjare och vi hade fullt sjå att hålla reda på korten, räkna poäng och bjuda rätt! 

        Dagens bästa hand för mig! 18 p

Det var riktigt roligt, tiden  gick fort och med lite övning ska väl något fastna i huvudet. 
     Lennart och Mona vid mitt bord...
     Johnny, hunden, ligger under borden.

På eftermiddagen var vi tre damer på sightseeing i byn. En av mina bloggläsare har kommit till byn tillsammans med en väninna. De bor i samma hus som vi. Jag har inte träffat henne förut " irl", bara på nätet, så det var jätteroligt att möta henne och få visa dem runt i byn. Vi åkte i vår saleng och började med Nishaville i norr där vi gick runt och tittade på villorna, Verandan och havet. 
De rensade kokospalmer på Nishaville.
Eva och Marianne med var sin nöt.

Fick också vara med på en " nötbild"

Här rasar palmblad och kokosnötter!

Fortsatte förbi Colibri, Lotus, över järnvägen, förbi Botanica och Jeab in på Risvägen, där vi körde förbi Lasse som var ute på egen långis. 
             Dags att skörda riset nu! 

Vi åkte till Pau som Marianne känner sen tidigare, det blev ett kärt återseende. Där beställde de taxi till morgondagen. Eva passade på att handla en jättesnygg tunika hos frissan på andra sidan vägen. 
Vi åkte Popsvägen upp till Si Shop och vidare till Jacks Beach där M har bott ett tag i en bungalow.


Vi avslutade med en sväng till Orchidområdet i söder och idag ska de åka tåg till PKK. 
Det blir ett späckat schema då de stannar bara en vecka. De tänker hinna med marknaden i Dan Sing Khon på lördag, ett besök i Bank Rutt och en shoppingdag i Bangkok vid hemresan. Så hoppas vi på nån soldag vid stranden för dem! 
Jätteroligt att träffa granne/bloggläsare här i Thailand, det känns som att vi känner varann fast vi aldrig förr har träffats!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att se vad ni gör och det verkar vara mycket människor där nu. Här händer saker Trångsvikens ICA har stängt nu dom har gått i konkurs.Vi åker imorgon bitti till Florida det ska bli skönt. Ha det så bra hälsa

Eva Mattmar sa...

Tråkigt med ICA Trångsviken! Samma öde som Mattmarbua...
Ha det så skönt i Florida!
Vi ska åka till Kanchanaburi, floden Kwai, där " bron över floden Kwai" utspelade sig. Runt 5 dec när Kungen fyller år, då är det extra festligt där liksom i hela landet...

Anonym sa...

Bra att se att du jobbar på bridgen! Hep hep från chp./K.

Eva Mattmar sa...

Tack för det! Ska jobba vidare med bridgen, tre ggr /vecka spelar de så möjligheter finns....

Anonym sa...

Fin blogg ! Roligt att följa din sightseeing med vänner i vår by. Kul att ha dig som medspelare i din första bridge. Du kunde redan ! Vi ses./ Mona

Anonym sa...

Fin blogg ! Roligt att följa din sightseeing med vänner i vår by. Kul att ha dig som medspelare i din första bridge. Du kunde redan ! Vi ses./ Mona

Eva Mattmar sa...

Tack Mona! Kul att det gick att svara. Jag vet att många tycker det är svårt och ibland går det inte alls.
Ska jobba på bridgen så jag kommer in i spelet lite mer.