söndag 30 november 2014

Varning för....

Oss...eller rättare sagt....Se upp..,för vi kan dyka upp var som helst.  

Djungelbaren... Ett bra matställe i Orchidområdet. God mat och mysig sextitalsmusik så man blir lite danssugen. När vi skulle åka hem hittade vi denna skylt vid utgången..,


Vad kunde vara mer lämpligt i denna by.
Visserligen finns det yngre familjer i byn och till och med en svensk skola med ca 50-60 barn inskrivna under högsäsong, men vi pensionärer dominerar i byn.
Och vi roar oss på olika sätt...
Motionsformerna är powerwalks i byn och på stranden, cykelturer med/utan bergsklättring, gym finns på de flesta områden, simning och vattengympa, boule vid Rangen , golfresor till Hua Hin flera ggr /vecka och inte minst -dans.

Fredag kväll-dans till levande musik på Rangen.
Varannan/tredje torsdag -musikquiz och dans på Marli Garden
Tisdagar- musik och dans på Djungelbaren

Fredag kväll var det dans igen. Ett trevligt inslag var Irene från Hua Hin, kontaktperson/värdinna på Bangkok Hospital i HH. Hon hade med sig en thailändsk manlig vän som dansade och buggade så vi alla häpnade. Så bra de dansade tillsammans!



Vi andra damer fick också äran att dansa med denne dansman och han var så pedagogisk och tydlig så vi klarade av att följa honom någorlunda. En härlig danskväll! 
Vi var några som föreslog att han skulle komma tillbaka till Rangen och ha lite grundkurs med oss och vi hoppas det ska gå att ordna.
Man kan också spela bridge här i byn.
Ta massage till en rimlig kostnad.
 
Helkroppsmassage 1,5 timme för 300 baht ( ca 70 kr)
Många massageställen finns..,,
I torsdags åkte vi och våra grannar till Hua Hin på shoppingtur. Besökte Market Village och nattmarknaden. Vi åkte med en av Jeabs taxi- minibussar som väntade på oss och vi kunde packa in våra inköp allt eftersom.  Alternativet till transport är tåg ( 25 baht /enkel resa=5,50 kr) men då kommer man inte hem samma dag utan måste ta in på hotell och då blir det dyrare än taxi.
Idag är det första advent. Våra grannar bjöd på adventsfika och tände första ljuset. 

Igår efter kvällsmaten hos Da vid stranden så satte vi oss på en strandrestaurang och tog en drink. Mycket folk satt vid borden , åt eller bara tog en drink. Kvällen var ljum, lyktor var tända och många sände upp rislyktor som svävade upp mot den mörka natthimlen....




En vanlig lördagkväll i Huay Yang...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har Ruben åkt hem nu gick det bra? Förstår att han haft det mysigt hos er. Har glömt att fråga hur Lasse mår och om han fortsätter att ta sprutorna nu. Ha det så bra

Eva Mattmar sa...

Ruben åker till Sverige på torsdag morgon. Två dagar kvar.
Lasse har känning av knäna så han går inte långa promenader, inga sprutor mer sen i februari, blir nig operation som nästa steg.

Annika sa...

Visst har vi det trevligt i Huay Yang och omnejd. Här finns alla möjligheter att må hur gott som helst! Roligt att bryta av den trevliga vardagen med en shoppingtur till Hua Hin...

Eva Mattmar sa...

Ja, visst är det roligt med en shoppingtur till HH men ännu roligare är det att dansa.....