måndag 17 november 2014

Resa på G och besök vid Huay Yang "Nam Tok"

Nu packar vi! 
Ikväll ska vi åka taxi till Tap Sakee, därifrån ska vi åka buss till Phuket. Bussen kommer från Bangkok och närmaste busshållplats är i TS. Vi åker halv 11 ikväll och beräknas komma till Phuket kl 7, bussarna sägs vara bekväma så vi hoppas kunna slumra till i natt.
I morgon åker vi båt till Phi Phi -öarna och stannar där några dagar innan vi åker vidare med båt till Krabisidan och Ao Nang. Så ser planen ut. Ca en vecka är vi på resa, ska bli intressant för vi har aldrig varit i södra Thailand. 
Vi har besökt Koh Tao och Koh Samui, Ban Chang och Koh Samet, stannat och bott i Cha Am och Hua Hin, både i staden och en bit in på landsbygden.
Så det här blir en ny bit av Thailand att nosa på. Den största biten, norra Thailand finns kvar till ett senare tillfälle.
Helgen har ägnats åt sol och bad vid poolen och hos mrs Umporn. På fredagkväll åt vi en god kebabtalkrik på No Name och sen blev det dans på Driving Rangen. Fullt ös på dansgolvet och roligt att mina gångarkompisar var där och fortsatte motionerandet på dansgolvet.



På lördag em åkte vi till 
Huay Yang Nam Tok( vattenfallet) 
Lite lektion i thailändska:
Fon tok- det regnar
Hima tok-det snöar
Nam tok- vattenfall ( Nam -vatten)
Här var det svårt att komma runt stenarna för att få syn på det översta fallet. Några munkar lyckades med konststycket och passade på att ta ett dopp bland fiskarna i det varma vattnet.

Ganska mycket vatten i de fem fallen ,det översta fallet kunde vi inte nå fram 
till.
   Ett gäng thailändare svalkar sig i fallvattnet.

Vi köpte med oss fiskmat och matade fiskarna i de små sjöar som bildas mellan fallen, vattnet kokar av fisk när de ska fånga pelletskornen, de till och med kryper upp på land för att fånga ett korn, såg verkligen bisarrt ut med fiskar krypande på land.



7 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt för er att åka på "semester" roligt för Ruben måste det vara.Ha det så skönt och hoppas ni får vara med om en massa intressanta saker. Hälsa grabbarna.

Eva Mattmar sa...

Tack Meta! Semester, jo jag tackar, verkar som vi behöver det.. Det blir bra för Ruben att se nåt annat än pensionärslivet här när allt stänger vid 9-10 tiden på kvällen utom fredag då dansen på Rangen pågår ända till halv 12.

Titti08 sa...

Hoppas er vecka blir trevlig.
Bussarna är bra, vi åkte senast i juli med VIP-buss till Phuket.
Som business-class fast buss!
Phi Phi och Krabi var jag till för ett antal år sedan , före tsunamin.....
Titti

Anonym sa...

Åh så härligt det låter. Här hemma är det enbart grått och så lite mer grått...känns knappt att dagen börjar förrän man tror det är kväll igen.
Ha det så mysigt nu och hälsa Lasse och Ruben. Kram Eva och Janne

Eva Mattmar sa...

November är verkligen en gråmånad, tur att ni har många födelsedagar som lyser upp..Lika bra att dagarna går fort..
Vi har det oförskämt bra men ... Våra barnbarn är långt borta.

Eva Mattmar sa...

Bussen var verkligen bra men vägen var så gropig så det blev inte mycket sömn...
Man förstår att Phi Phi hade ett utsatt läge när tsunamin kom. Det är otroligt vackert här.

Anonym sa...

Nu ser jag framemot att följa er på er resa.
Vår dotter längtar redan tillbaka, hon och familjen gillar livet i byn.
Ha det fortsatt bra/ Marianne