onsdag 5 november 2014

Suvarnabhumi!

      Utsikt från balkongen på Plai Garden.

Just kommit till Plai Garden Guesthouse i Lat Krabang i närheten av flygplatsen.
Ett enkelt pensionat där vi ska vila några timmar innan Ruben kommer med flyget från Arlanda kl 4.40 AM. Tidig morgon!

Vi åkte buss från Huay Yang till Pranbury där vi bytte till skrammelbussen till Hua Hin. Sen blev det några timmar på Market Village med lunch och småshopping. Kl 16 gick bussen till Suvarnabhumi, en bekväm buss med gott om plats, där man kunde halvligga i sätena.


Så har vi kollat var vi ska ta emot sonen i morgon och därefter åker vi till ett hotell i centrum och stannar till lördag så han får se lite av Bangkok också. 
I morgon, 6 nov , är det stora festligheter i Thailand för då firas Loi Kratong.
Datumet varierar för det ska vara fullmåne vid firandet.


Man tillverkar farkoster av palm- och bananblad och dekorerar med blommor som sänds iväg på kanaler och andra vattendrag. Sen är det dans och sång, rislyktor skickas upp mot himlen, god mat och fest hela dagen. Detta för att tacka vattenguden och farkosterna tar med sig dina sorger och bekymmer och du kan önska dig något.

 Vi firade Loi Kratong förra året vid poolen vid Van Ravi Residence och det var en stor fest som Wiphanei bjöd på, se inlägg från 20 nov 2013.
Jag såg att Norwegianplanet hade lyft från Arlanda bara 15 min sent så det kommer säkert i tid i morgon. 
Kvällens snabbmiddag på Burger King på Suvarnahumi - kaffe och små "potatisbullar" doppade i chilisås. Godare än man kunde föreställa sig.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Roligt för Ruben och va roligt för er nu ska ni se att han blir kvar jättelänge!Här har det kommit lite snö nu dom oroade oss med en klass 2 varming

Anonym sa...

Men det var längre österut det kom mycket snö. Det verkar vara mysigt där ni är nu. Imorgonkväll åker vi med teaterhusen och ska se Stefan Sauk i Östersund. Ha det så jättebra nu med Ruben och hälsa så gott.

Eva Mattmar sa...

Tack Meta! Nu står vi och väntar på Ruben på flygplatsen. Han stannar en månad till 5 dec tror jag . Jättekul!

Anonym sa...

Nu kom vi hem med teaterbussen från stan och Stefan Sauk/ vi har färska hälsningar från Inga-Lisa och Sven. Hoppas ni får en trevlig helg nu med Ruben.

Eva Mattmar sa...

Tack Meta! Låter som en trevlig kväll med Stefan Sauk. Tack för hälsningen fr I-L och Sven.
Idag ska vi " göra " Bangkok, på en dag!
Igår blev en vilodag i fina juniorsviten mitt i stan. Idag blir det båttur på Chao Praya-floden, shopping och Sky train. Imorgon buss hem till HY.