fredag 14 november 2014

Skön dag på Sang Arun och shopping i PKK

Onsdag och strålande sol redan på morgonen. Vi åker till Sang Arun Beach till Christer och Goy för en heldag på stranden. 
Oj, när vi kommer dit är det måånga andra som hade samma planer så alla sköna solstolar är upptagna. Vi träffar flera bekanta från förra säsongen som just har kommit till Huay Yang. Vi får hjälp att plocka fram tygstolar, de har inte använts ännu denna säsong och det rinner regnvatten från dem och även en liten orm har tagit sin tillflykt till solstolarna. Den mister snart livet och vi undersöker stolsfickorna innan vi intar horisontalläge. 
       Lasse och Ruben njuter...

Dagen är precis så skön som vi önskar med sol, havsbad och en god lunch på gräsmattan. Goy med personal har fullt upp att servera lunch och Christer berättar att de ska börja med kvällsservering också. Då kommer de in till Huay Yang och hämtar upp gäster med minibuss. Säkert blir det ett mysigt kvällsmatställe med servering i trädgården med tända lyktor.
      Chefs sallad på Sang Arun Beach

På kvällen blev det hemmamiddag på balkongen, potatisgratäng och fläskfilé , aroy, mak mak! Får ju inte glömma bort hur man lagar mat själv, när man går på restaurang mest varje kväll.
På torsdag åkte vi saleng till PrachaupKhiriKhan för att hämta ut skattekvittot för salengen för år 2558 som det är nästa år enligt thailändsk tideräkning. Vi besökte allvaruhuset bredvid Kasikorn Bank där man kan hitta ALLT (utom elektronik). Idag blev det  några nguu, ( omöjligt att säga rätt).
De ska läggas  på balkongräcket och balkongmöbler för att avskräcka besök av duvor och andra fåglar.


Det blev också några barnböcker med thailändska bokstäver. Har alltid sagt att jag ska försöka lära mig att säga några ord och fraser på thailändska men bokstäverna struntar jag i. 
Men....det skulle vara roligt att kunna läsa enkla skyltar så jag gör ett försök. 


Böckerna såg så inbjudande att jobba i för en gammal pensionerad lärare som jobbat med bokstäver och läsinlärning i  drygt 40 år.
På kvällen igår fick vi trevligt besök av Sylvia och Renée från Botanica och vi tittade på utsikten och solnedgången från  både balkongen och taket på vårt hus Van Ravi Residence och tog ett glas vin innan kvällsmaten på Maews.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Underhållande läsning som alltid :) Lycka till med studerandet! Ikväll blir det middag hos Jenny och Clas för mig. Hälsa! /Erik

Anonym sa...

Underhållande läsning som alltid :) Lycka till med studerandet! Ikväll blir det middag hos Jenny och Clas för mig. Hälsa! /Erik

Eva Mattmar sa...

Tack Erik! Kul att du kunde kommentera, har varit lite svårigheter, hälsa Jenny och Clas och krama barnen från oss.

Titti08 sa...

Kul att Goy och Christer ska ha öppet om kvällen också, gillar deras ställe.
Var har du köpt fläskfilén?
Titti

Eva Mattmar sa...

Tack Titti för kommentaren!
Vi handlar kyckling-filéer och lår och fläskfilé på marknaderna här i byn. Morgonmarknaden från kl 6 på fredagar är störst liksom onsdags em- marknad på andra sidan motorvägen. Där kan man alltid få tag på kött och fisk. Måndag-och söndagsmarknaderna är lite mindre och det är inte alltid de har det vi vill ha. Vi tycker det verkar vara färskt och fint kött vi köper och vi har mått bra av det. Lite roligt att laga mat hemma ibland. För det mesta blir det restaurangbesök.
Tesco Lotus i PKK har också bra utbud.