söndag 4 mars 2018

Helgens fester

Fullmånen lyser över Thailandsviken. 

Varje år brukar vi ha en träff på taket för oss som bor i huset. Det finns 48 lägenheter. Många hyrs ut för kortare eller längre  perioder. I fredags hade vi en avskedsträff för Solveig och Roffe, som nyligen har sålt sin lägenhet. De bjöd på bubbel och Solveig höll ett lite avskedstal och tackade för tiden här i huset. Åsa påminde om att det är bra precis tio år sedan de första flyttade in då huset stod klart. Nämligen 2 mars 2008. Efter takträffen åkte vi till olika restauranger och åt kvällsmat. Vi var ca tio pers som valde restaurang Kularb vid Risvägen. Där tog vi in olika rätter och delade på allt som thailändarna brukar göra. För det mesta äter vi på ”falangvis”, dvs man äter själv den rätt man beställt in. 

På lördag kväll var det Country Party på Surin Beach. Vi fick en riklig buffet med många olika rätter, en Chang-öl ingick i priset. 

 

Klart det ska vara lite hö till våra hästar! 

Många var mer eller mindre countryklädda, en tävling var utlyst till bästa countryutstyrsel.  Ett femmannaband spelade countrymusik, mr Wits bror, trubaduren som brukar underhålla på Boutique, spelade och sjöng.

Vi passade på att dansa våra linedancer, det svenska storgänget linedansare var där och Roy Verdonk dansade med oss en stund. Det var prisutdelning på biljetterna, Changsaker, eftersom dryckeskedjan Chang stod som arrangör. Solveig vann en Chang-T-shirt och jag lyckades vinna en grön/vit Changkeps! En trevlig kväll med många dansanta pigga deltagare. 

Nu har grannens fågelungar flyttat ut. I nära tre veckor har de bott på balkongen i sitt bo med julbelysning. Byggt bo, lagt ägg, ruvat, kläckt och matat tre små ungar. I lördags kom de ut, satt en stund på räcket på vingliga ben och flög iväg med föräldrarna. En av ungarna satte sig på Kerstin en stund innan den flög vidare. 

Denna vecka och nästa är det många falanger som flyger hem till Sverige. Det börjar bli rejält varmt här, påsken är i antågande och det kommer påskgäster till byn i stället. Det har varit många besökare denna säsong, märks på dagarna på strandställena att solstolarna har blivit upptagna tidigt på fm och på kvällarna har det varit mycket folk på restaurangerna. I april efter påsken tunnas det ut ordentligt och bara bofasta och enstaka falanger finns kvar. Sen blir det ett uppsving i juni, juli när sommarlovet börjar och det blir lite svalare temperaturer pga regnperioden som inleds. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni ser som vanligt ut att ha det trevligt. Är det fler " gamla" som lämnar huset nu. Hälsa till Solveig o Rolf. Lycka till i tävlingen/ Kram Marianne

Eva Mattmar sa...

Ja, vi bor i ett väldigt trevligt hus! Våra grannar Karin och Bengt Kristofferson lämnade huset förra veckan och ska sälja sin lägenhet. Gunnel och Acke på fyran vill sälja, de har inte varit här denna säsong. Flera lägenheter är till salu så det är bara att gratulera dem som lyckats sälja.