onsdag 28 februari 2018

Snart är det dags! Fågelungar, snökaos och avsked, dagens thailektion...

Nu närmar det sig! Då menar jag Thailand Open 2018 i linedance. Denna gång går det i Bangkok. 9-11 mars. Vi är sex tävlande kvar nu efter ett par avhopp pga skador. Vi är femton pers från Huay Yang som åker iväg inkl åskådare. Dessutom åker linedancegänget från Sverige med oss i samma buss. De är domare, workshopledare, tävlande som valt att tillbringa några extra semesterveckor i vår fina by innan eventet i Bangkok börjar. Vi har bokat en stor buss som rymmer oss alla och på torsdag 8 bär det iväg. Hittade några bilder av oss från förra årets Thailand Open i Hua Hin. Så kul att seSamlingsbild efter prisutdelningen i Hua Hin 2017 Nästan alla är med!

Här dansas det på en högre nivå...

Och här dansar jag och Cattis våra tävlingsdanser. 

Så roligt vi hade!Cattis, jag och Johanna.Vi pustar ut ett tag efter tävlingen.

På tisdag 6 mars har vi genrep på Ranchen och då har vi bjudit in de, som är intresserade att titta på våra danser. Få se om det blir någon...

Minns någon fågelboet som byggdes på grannens altan i altan-jul-belysningen. En liten lampa byggdes in i boet. Det var några veckor sedan. Nu har det lagts ägg, ruvats och kläckts. Föräldrarna har matat och nu kan man se resultatet. Snart flygfärdiga! Två ungar blev det. 

Snart är det ny månad. Den månaden då många åker hem till Sverige och firar påsk och väntar på våren. I år kan de få vänta. Vi läser om extrem kyla och mängder av snö i hela Sverige. Bandvagnar sätts in i snöröjningsarbetet, halt på vägarna , flyget kan varken landa eller starta ibland. Folk tar sig inte fram på vägarna. Och kallt är det!!! Vargavintern har hållit på länge nu! 

I alla fall åkte Jan och Eva, Tord och Lena hem till Sverige i måndags och de kunde landa och ta sig hem till Uppsala. Flera av våra bekanta åker hem till Sverige denna vecka och nästa, några för gott då de säljer sina lägenheter här i huset. Många avsked blir det! Tråkigt, men det är ett generationsskifte på gång nu. Här är vi hos AC och Sören och tar en ”hej då drink ” eftersom Claes och Birgit åker hem till Sverige efter sex veckor i vår by. ”Pop kan mai” säger vi. Vi ses igen!!

Så var det de utlovade månaderna. Dagens thailektion 

Januari- muk ka ra khom

Februari- gum pha  phan

Mars- mi na khom

April- me sa jhon

Maj - pru sat pa khom

Juni - mi tu na jhon

Juli- ga ra ka ta khom

Augusti- sing ha khom

September- gan ja jhon

Oktober- tuu la khom

November - pru sat ti ga jhon

December- tan waa khom 

Det går att lära sig dem utantill! Har varit bra att kunna dem vid service av mc, skaffa nytt skattekvitto etc. Ser ni sambandet i slutet av varje månad? 

Inga kommentarer: