onsdag 7 mars 2018

Dan före dan..

Uppbrottsstämning.... många i huset och i byn åker hem till Sverige i dagarna, så det blir många ” hej då - kramar” och vi, som stannar här länge får ta emot blommor och matvaror som blir över, vi tackar så mycket! Vi ska ju också åka iväg några dagar, i morgon bitti går färden till Bangkok och Thailand Open i linedance. Som julafton för mig!! Igår hade vi genrep på Ranchen för att testa att dansa inför publik. Jag hade bjudit in via Facebook, två ggr för säkerhets skull, men vi tänkte att det kommer kanske tio- tjugo personer och tittar. Vi satte fram tio stolar och tränade våra tre danser en sista gång. När kl var fem började åskådarna strömma in... Lasse räknade til drygt sextio pers, Sten, som hyr i vårt hus sa att det var nära åttio pers!!! Bara att plocka fram headsetet för att höras... och hälsa Välkommen. 

Vi började med den lättaste dansen och den satt som en smäck, inte ett felsteg tog vi fem som ska tävla med den. Bra början. Sen berättade jag om hur svårt det är att le och se glad ut när man är koncentrerad på dansstegen och att de återstående två danserna är lite svårare.... men de gick bra också om än inte helt utan att komma av sig ibland. Efter detta berättade Robert Muller lite om eventet i Bangkok och linedance i allmänhet och presenterade Roy Verdonk och Pim van Grootel som valt att semestra i Huay Yang nån vecka innan de ska vara domare och hålla i workshops i Bangkok. De är ju flerfaldiga världsmästare och har egna dansskolor i Sverige och Holland. Den stora publiken fick sen möjlighet att lära sig en enkel dans, Cupid Shuffle till musik av Michael Jackson, ”Billy Jean”. Många tog chansen och fixade det galant. Sist fick vi se en liten show av Roy och Pim och de kan verkligen dansa och spexa. Avslutningsvis berättade Lars J om galamiddagen på fredag på Hotel Bazaar där vi ska bo, dansa och tävla. Mera om detta kommer.....

Jag fick en överraskning i em när en delegation med fyra damer kom till vår lägenhet med en stor kasse. Solveig, Cina, Åsa och Irene var representanter för vattengympagänget och kom för att tacka för vattenträningen vi haft och ska fortsätta med nästa vecka. Vi har ju växlat mellan Villa Waree och Van Ravi i år och Christina J har lett gympan på torsdagar och jag har fått vara i vattnet. Många deltagare har vi haft, ca femton varje gång med en topp på 26 pers i vattnet för några veckor sen. Jättekul att vara ledare när intresset är så stort! Det blir ett rejält gympapass på poolkanten också när man ska visa rörelserna. Jag får passa på att tacka en av mina bloggläsare, Marianne, som skänkte mig ett vattengympapapper med förslag på övningar för några år sedan. Hade aldrig lett vattengympa förut men vi har utvecklat övningarna och nu är vi ganska nöjda med programmet. Synd bara att Marianne inte är här och kan vara med! (Hon och Bjarne har sålt sin lägenhet i huset nu)

Inga kommentarer: