lördag 24 mars 2018

Hos Svenskföreningen i Hua Hin och poolparty på VW.

Vilken vecka det blev!

Måndag T-Sports i Bangkok och torsdag medlemsmöte i Hua Hin, blandat med trevliga kvällar hos Tommy och Åsa på 68-an och Hanne och Björn på Jasmine. Vi var fyra linedansare som blev hämtade i taxi för att vara med på svenskföreningens medlemsmöte i Hua Hin. Här på Grand & Plaza  har de sina möten. 

Kung Chulalongkorn, farfarsfar till nuvarande kung Maha Vajiralongkorn vakar över entrén. 

Anci Länta och Rakel Fagerström tog emot oss i mötesrummet och sålde buffebiljetter. 

Mötet hade som tema  information om "hypertension", högt blodtryck. Dr Pongsak Boonyaleephun informerar på engelska och ordförande Lars Olof Fagerström översätter. Dr Pongsak B  från Bangkok Hospital i Hua Hin berättade om risker och livsstil i samband med högt blodtryck. Möjlighet att kolla sitt tryck fanns. Intressant! Motion och rätt kost är viktigt. Fler inslag från mötet handlade om resor de ordnar bl.a. till Issan i nordöstra Thailand och till Nepal. Margareta Olsson informerade om damernas bokcirkel och vi fick info om ett nytt kaffehus, som öppnats i HH. Om sjukförsäkring utanför EU och om framtida gode män. Efter middagsbuffén var det vår tur att visa på bra motion, så jag berättade om vad vi gör i Huay Yang med tabata och cirkelträning, yoga, vattengympa och linedance, som är bra för både hjärna, hjärta och minnet, koordinations- och koncentrationsförmåga samt benstyrka och så är det ju så roligt. Sen visade vi upp en dans "New York, New York"  till After Darks "La Dolce Vita." Två pers i församlingen på ca trettio hade dansat linedance i Sverige tidigare. Meningen är att vi ska med Irenes hjälp försöka få till en grupp linedansare i Hua Hin. Nästa säsong! Trevligt besök! 

Tabatan fick vi flytta denna vecka till onsdag och lördag. Fortfarande finns det folk kvar i byn och påskgäster börjar komma så vi är runt femton-tjugo deltagare. 

Igårkväll hade vi knytis med Jansson-tema på Villa Waree vid deras 50-meter långa pool. 

Gänget som var med till Bangkok på Thailand Open var med liksom övriga boende på Villa Waree. Vi åt gott och drack gott, med måtta, särskilt de, som skulle upp till Tabatan på lördag morgon. Vi dansade, sjöng och hade en mycket trevlig kväll vid poolen. Vissa badade också!!

Inga kommentarer: