måndag 1 januari 2018

Nytt År! 

Gott Nytt År! 

Sawaddhi Pee Mai!

Familjen Jenny kom hem från Luleå efter en härlig vecka med kusiner, massor av snö, skidåkning, skridskoåkning och bowling mm. De var mycket nöjda! Även Jämtland har en fantastisk vinter med såå mycket snö. Vädret i Uppsala är inte mycket att hurra för....regn, mulet, mörkt. Desto varmare och trevligare inomhus. Vi firade in det nya året igårkväll här hos Erik och Yanne. Vi var elva pers, Lasse saknades. Lite pussel att få plats med elva runt köksbordet men med ett litet extrabord gick det bra. Värdfamiljen framför det dukade förrättsplockbordet. 

Yannes egentillverkade chips av sötpotatis med wasabi-dip, räkor, ostpaj, rökt lax, ost, kex och bröd med mousserande vin till. 

Till varmrätt serverades kalkon och Yannes friterade kycklingbitar med jättegod sås. Potatisgratäng och sallad. Vi smällde bordssmällare efter maten!

Efterrätten bestod av Rubens äppelkaka med vaniljsås, Yannes mexikanska ”shohos” med kolasås. 

Vilken middag! 

Det blev julklappsutdelning, för somliga var ju inte här på julafton. Vi spelade frågespel och plötsligt var kl 12 så vi öppnade nyårshästen sim släppte ifrån sig ett godisregn. Vi skålade i mousserande vin och tittade på fyrverkerierna genom fönstret. 

Leon var vaken till tolvslaget och var mycket nöjd i Sofies famn. Här önskar vi alla ett Gott Nytt År!

Diesel var också med under hela kvällen. Så lugn och tålmodig. Soffplats och golvplats..Jag fick äran att vara hundvakt en natt hos Ruben och Sofie då de åkte till Sthlm och bodde på hotell. Det gick så bra men vilken glädje det blev då husse och matte kom hem!!

I fredags var jag med SHSD på linedance. Inte lätt att haka på danser som de har dansat på sina kurser under året! Men det blev en workshop och en önskedans iaf. 

Årstagården var dekorerad med tomtar och glitterband...Duktiga dansare som kunde sin koreografi. Roligt att se hur linedancen har utvecklats med mera armrörelser och modern musik.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gott nytt år! Ni verkar ha haft det bra. Vi firade in det nya året hos oss, lugnt och mysigt.

Eva Mattmar sa...

Kvällen gick väldigt fort! Ibland väntar man på tolvslaget men plötsligt var det dags. Så roligt att få fira med familjen. Saknade förstås Lasse!