tisdag 30 januari 2018

Besök i Stones Hang och PKK

Vilken mysig dag! Vi, Yvonne och Rolf, Lasse och jag åkte med våra salenger till Hang Stones för att se hur munken, som bor bland klipporna, hade det. Det var första besöket för Yvonne och Rolf, vi har varit där flera gånger men det är en fin tur genom skogen med risodlingar, ananasplantager, mango-och gummiträd. Munken, som hittade detta ställe för drygt trettio år sen, satt tillsammans med en person och gjorde i ordning banderoller. Han hade inte tid med oss utan sa att vi kunde ta vattenflaskor och gå runt och titta efter pilanvisningen. Vi klättrade runt bland ”stenarna” och förundrades över att de låg kvar och hur har de egentligen kommit hit en gång i tiden. Istid, som lämnat stenbumlingarna kvar? Snarare nåt vulkanutbrott för länge sen, stenarna ser ut som stelnad lava.En liten buddhafigur håller vakt..

Bougainvillean blommar på vägen upp till grottemplet..Rosa och vit bougainvillea..Den rosa var som ett helt träd..Ett läckert kaktusträd..


Kossor betade vid vägkanten, en kossa stod mitt på vägen med repet hängande efter sig och plötsligt kom ett helt gäng gående emot oss, kofösaren sist på moppen. Ett lugnt och sansat möte med ko-karavanen.

Sedan var det inte långt till Prachaup Khiri Khan, vår provinshuvudstad. Vi åt en jättegod lunch på restaurang  Suai vid havet. Vi beställde in var sin rätt och delade på allt. Thaiomelett med räkor, kyckling med cashewnötter, den rätten slog alla rekord, ingenstans har den varit lika god, kyckling med vitlök och peppar. Utsikten från restaurangen var inte fy skam och hela tiden kom det bilar och minibussar och släppte av matgäster, thailändska uniformerade personer och privatpersoner. Om ett matställe har många thai-gäster kan man lita på att det är ett bra ställe. Vi har Jor Jarn i HY...

Besöket i PKK avslutades på Macro där vi handlade till frysen, vi köpte mest köttfärs, kyckling och kött men tog bilder på fiskavdelningenRöd snapper i isbädd..Hästskokrabba på is..Dekorativ uppläggning av matfiskarna...Får det vara några skinnfria grodor till middag?

Måste också berätta att deltagarantalet på Vattengympan i Van Ravi-poolen slog rekord i söndags...nu har vårt hus fyllts på med hyresgäster och lägenhetsägare och tillsammans med vattengympare från villaområdena kom vi upp till 27 pers inkl mig, som gick på kanten och dirigerade församlingen så de inte skulle krocka eller stöta ihop med varandra när vi utförde våra övningar. Allt gick bra tack vare ett disciplinerat gäng. Jättekul! 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt! Nu längtar vi, här är det ett riktigt skitväder, snöslask. Vi vill ha sil och värme, snart, snart...,
Kram Eva och Janne

Eva Mattmar sa...

Vi längtar också....taxi bokad i Jans namn, salenger på plats, sol beställd. Välkomna!