fredag 5 januari 2018

Trettondagsafton

Trettondagsafton 1978.....åkte Lasse och jag till Gyllerne Uttern i Gränna för att gifta oss. Idag är det 40 år sedan. Vi firar alltså Rubinbröllop i år. 

Vart har åren tagit vägen? Då, 1978, bodde vi i Västerås, Jenny föddes i Västerås i mars 1978. Vi flyttade till Linköping 1979 och Erik föddes där i november samma år. Lasse gick slöjdlärarutbildning i Linköping. Redan nästa år , 1980, var det dags för nästa flytt, denna gång till Mörsil i Jämtland där vi båda hade fått jobb. Vi bodde i en liten lägenhet och efter två månader flyttade vi igen, till grannbyn Mattmar, där vi köpte ett hus. Här stannade vi kvar i trettiotre år! Ruben föddes här oktober 1986. Fina vintrar med mycket snö, skidåkning och hundspannskörning. Somrarna tillbringades mest i Norrbotten, lite varmare där än i Jämtland! Härliga år! Men ....allt har sin tid....och vi började åka till varmare länder på sportloven i st f att åka skidor i fjällen. Costa Rica, Goa i Indien, Thailand...Plötsligt märkte vi att skidorna blev knappt framtagna ur garaget när vintersäsongen var slut! Vi blev pensionärer och skulle vi göra en förändring av våra liv kanske??

Sagt och gjort, det fina huset såldes. Som vi just hade pensionärsanpassat med bergvärme, braskamin, inglasad balkong, 55-tumsTV, sköna vilstolar och fina läslampor. Där skulle vi sitta bekvämt som pensionärer!! 

December 2012 var huset sålt. Februari 2013 köpte vi en lägenhet i Huay Yang, Thailand. 

Somrarna tillbringas i fritidshus vid Luleälven i Norrbotten. 

Sen dess pendlar vi mellan Thailand- Uppsala, där alla  barn och barnbarn bor och Norrbotten på sommaren. 

Ett nytt liv i värmen med många nya vänner och bekanta, som har tagit liknade steg i livet. Fullt upp med träning, tabatha, cirkelträning, vattengympa, linedance, West Coast swing, långa strandpromenader, utflykter mm. Nu är vi inne på femte året och har inte ångrat en sekund att vi gjorde denna förändring i livet! 

Grattis, Lasse, på vår bröllopsdag!

10 kommentarer:

Unknown sa...

Grattis på bröllopsdagen. Vi hade rubinbröllop för två år sedan och barnen köpte den fulaste vas dom kunde hitta med en liten röd sten på som dom kallade för en rubin. Ses snart i värmen, vi längtar. Kram från oss i skogen.

Eva Mattmar sa...

Tack Siw! Kul med rubinvasen! Vilket fint minne. Vi firar ju i olika världsdelar, 18 jan åker jag tillbaka till värmen. Onekligen bättre väder i Thailand. I norra Sverige däremot har de mer snö än någonsin. Ser så fint ut på fb-bilderna. Ska bli roligt att träffa er! Kram!

Anonym sa...

Grattis på Bröllopsdagen! Håller med, vad tiden går!
Ses snart i vårt Paradis!
Irene o Bertil

Anonym sa...

Grattis på bröllopsdagen❣️
Kram Eva och Janne

Eva Mattmar sa...

Tack! Jag tror ni hinner dit före mig.
Ska bli roligt att träffa er. Mycket skoj att se fram emot under vårvintern. Förutom alla träningspass, lite Sverigebesök och få träffa många Huay Yang - boende, som inte varit där under hösten, och Thailand Open i linedance i mars. Kul! Vi ses snart!

Eva Mattmar sa...

Tack!
Nu är det inte många veckor kvar tills ni åker till Thailand. Ska bli så roligt när ni kommer. Salenger är bokade, solstolarna väntar på Mali och mrs Umporn, liksom massagebänkarna och alla restauranger...
Välkomna!

Anonym sa...

Hej Ewa
På vilket mobil nr kan jag nå Lasse med ett Sms. Han skall få kolla på en fågelbild.
Arne

Eva Mattmar sa...

Lättast att skicka ett mail med bilden. Han har ett thaisimkort i sin telefon.
Mailadress larsoolofsson@hotmail.com
Annars kan jag förmedla bilden. Mitt nr är 0705266384 jag har mitt svenska sim-kort insatt när jag är i Sverige.
Lycka till!

Anonym sa...

Hej Ewa
Förresten måste vi ju få gratulera på bröllopsdagen 💏.
Skickade ett mail till Lasse med fågelbilderna. Tack för tipset.
Arne

Eva Mattmar sa...

Tack för gratulationen!
Bra att det fungerade med mail.