torsdag 2 november 2017

Arbetsvecka!  

Veckorna går fort! Redan fredag i morgon. Fått lite uträttat denna vecka. Måndag åkte vi och Christina fr VW till Thap Sakae för att förlänga våra internetabonnemang på TOT. Måste göras på plats ”in person”. Nu har vi haft abonnemanget ett år så nu kan vi bestämma hur många månader vi behöver nätet, säga upp det över sommaren och återta det i höst, mot en avgift förstås. Det var en blåsig dag när vi körde våra fordon genom skogen, kokospalmerna vajade betänkligt, det låg många tunga palmblad på vägen, några kokosnötter också. Kändes inte helt riskfritt! I Thap Sakae byggdes det efter havsvägen. Blir intressant att följa! 

”Euro Sea Sun Sand” är namnet på det nya området. En resort för turister, antar jag 

Här är Sales Office, reception mm. 

På tisdag åkte vi genom skogen åt andra hållet, till provinshuvudstaden Prachaup Khiri Khan, eller PKK . Vi och A-C och S. Vi uträttade många ärenden, började på Home Pro, köpte gardiner, bänkhylla och balkonglampa, lunchade på vårt thaiställe i en oas i stan. Fortsatte till Kasikorn bank och fick nytt bankkort, förlängde tredje part- försäkringen på Viriyha,  parkerade vid Macro, gick bort til Global, handlade lite mer, tillbaka till Macro och köpte en massa mat och en liten grill. Vi har med oss en kylväska och på Macro får man en påse is och när vi kommer hem efter ett par timmar så känns maten kall och alla isbitarna har inte smält. Bra, va! 

Skönt att ha lite råvaror hemma så man kan laga lite egen mat som omväxling till utematen. Vår saleng var fullpackad på hemvägen, A-C och S åkte motorvägen hem, kom snabbare hem och vi blev bjudna på middag när vi lämnade av deras varor. Gissa om det smakade bra! Trötta var vi och det hade hunnit bli mörkt på skogsvägarna när vi körde hemåt. 

Vi har haft vår saleng på service och uppfräschning. Det är femte säsongen vi kör den, färgen flagade och golvet var slitet. Men Samrang, som har byggt sidovagnen, salengen, målade den och behandlade golvet, tvättade galonklädseln och servade den så nu ser den ut som ny. Dessutom har vi satt ett rullbälte på den så nu känns det lite säkrare om det skulle bli en hastig inbromsning. 


Vi har kommit igång med vattengympan. Christina på VW ska också leda gympan så vi kan turas om. I söndags var vi i vår pool och idag, torsdag, var vi i lilla poolen på VW.

Vi har sett att överallt har man gula blommor som påminner om våra tagetes. I krukor och utanför affärer, tempel och bostäder. Vi har förstått att det har med kungen att göra, gult är ju hans färg och igår fick vi veta att blomman heter Dao Ruang vilket betyder Kung Gul. Damen på bensinmacken, som brukar prata thai med mig, frågade vart vi skulle och jag sa att vi skulle åka och köpa ”dog mai”, blommor. Då gick hon och hämtade en kruka med Pala San Too? som hon lärt mig att ett träd med röda blommor heter. Den fick jag som present.

Dao Ruang- Kung Gul

Inga kommentarer: