måndag 20 november 2017

Glädje och sorg

Tack för era kommentarer om vilken dag och färg som hör till er födelsedag, svaren har tom varit på thai. Imponerande! Tar gärna emot fler kommentarer, både om detta och annat...Visar samma bild igen! Repetition är kunskapens moder! 

Vädret är minst sagt växlande novemberväder, ena dagen ligger vi i solstolar på strandställen, havet är kav lugnt och nästa dag regnar det en hel dag. På vattengympan i söndags blåste det så vi fick binda fast handdukar och kläder, programbladet blåste ner i poolen och högtalaren blåste iväg från bordet. Tabatan igår morse lockade 16 deltagare mot normalt över trettio och vi fick träna under tak då det regnade på vårt tränings-och dansgolv.

Lördagkvällen var i alla fall fin! Då hade Christina på VIlla Waree takfest, knytis, med silltema. Matjessill, inlagd sill, typ strömmingslåda a la thai, Janssons frestelse, dekorerade ägghalvor. Så gott alltihop! Frukt efteråt och kaffe med marängtårta. Vi, 21 pers, åt och drack, sjöng och berättade historier, dansade och visade upp linedanser. De sista gästerna gick inte hem förrän efter ett på natten. Mycket trevligt! Tack Christina och alla gäster. 

Åskan mullrade lite i bakgrunden och blixtar lyste upp Burmabergen. 

Som min svägerska Eva-Lena skrev på Facebook så blir vissa dagar mycket märkliga med glädje och sorg. De skulle fira barnbarnet Elviras 8-årsdag i lördags, min bror Jan åkte iväg för att hämta bror Ulf till kalaset, men han svarade inte i telefon och öppnade inte dörren. De fick tillkalla hjälp att få upp dörren och därinne visade det sig att Ulf inte längre var vid liv. Han satt i soffan med fredagens tidning bredvid sig. Sedan några år tillbaka har han varit sjuk med hjärtproblem och diabetes, så på somrarna har han inte orkat komma till Norrbotten som förr. Han blev 66 år.Här är Jokkmokks basketlag 1971. Ulf längst till vänster och Jan i mitten på bänken. Det var ett duktigt basketlag som ofta vann över stadslagen. 

I sin krafts dagar var Ulf vältränad och spelade basket och handboll, åkte skidor och tränade löpning. Han simmade i älven varje dag under sommar och höst. Han var en duktig jonglör som kunde hålla fem bollar i luften samtidigt, det hände att han bytte bort en boll mot ett äpple, som han tog en tugga av varje gång han fångade det i handen. Han lekte med småkusinerna och med våra barn när de var små, ordnade tävlingar, skattjakter och frågesporter. Han jobbade som lärarvikarie i Uppsala, körde taxi och installerade kabel-TV i villor och fastigheter på nittiotalet. Under en period på åttiotalet målade han tavlor från gamla fotografier. Här sitter målaren själv med brorsbarnet Nicklas och spelar spel i köket i Jokkmokk. 

Jag skrev ett blogginlägg i juni 2015 om ” Vår egen Carl Larsson” och la ut bilder av hans tavlor, som hänger/ hängde på väggarna i stugorna i Norrbotten. Denna tavla, från vårt sommarställe, som det såg ut på femtiotalet, fick jag i fyrtioårspresent. 

15 juni 2014 då Ulf fyllde 63 år hade vi en liten fest i Uppsala. Vi kommer att sakna honom mycket!

8 kommentarer:

Unknown sa...

Mycket sorgligt att få beskedet att Din bror Ulf har gått bort.Vi tänker på Dig kramar från Kristina o Tommy

Eva Mattmar sa...

Tack för omtanken! Det är svårt att tänka sig att han inte längre finns i livet. Mycket sorgligt!

Unknown sa...

Vi beklagar förlusten. Du minns säkert många trevliga stunder med honom.Siw

Eva Mattmar sa...

Tack! Jo, många minnen finns. Vi kom bra överens. När han blev sjuk så träffades vi inte så mycket, han kom inte till vår stugby på sommaren som han gjorde förr. Vi träffades sista gången i julas när jag var i Uppsala.

Arne J sa...

Hej Ewa o Lasse
Nu har vi faktiskt lite vinter här i södern.
Hoppas ni har det bra nere i Huay Yang.
På fredag åker vi till Göteborg för att söka visum.
Tiden går fort nu till vår avresa.
Har ni koll på hur gymmet på VanRavi är och om allt funkar?

Hälsningar
Arne o Irene

Eva Mattmar sa...

Hej! Vi har det bara bra här i HY. Träningarna har kommit igång!
Måndag 7.30 - Tabata på Ranchen
Onsdag 16.30 - Linedance på Ranchen
Torsdag 7.30 - Cirkelträning på Ranchen( idag var vi ca 40 pers!)
Kl 16 - Vattengympa på Villa Waree
Söndag kl 16 - vattengympa på Van Ravi Residence
Lasse är ofta i gymmet och cyklar och använder situp-bänk, ” multiträningsmskin
Finns skivstång, hantlar, löpband. Allt funkar just nu! Går jättebra att kombinera gymmet med övningarna på Ranchen.!
Välkomna hit, blir roligt att träffa er!

Titti08 sa...

Tråkigt med din bror.
66 år ingen ålder.
Ha en fin helg.
I Umeå regnar det. Igår snöstorm.
Titti

Eva Mattmar sa...

Lite ruggigt i Sverige denna årstid. Nästa helg är det iaf första advent, med en massa ljus, som lyser upp tillvaron. Trist när det regnar på vintern.
Du har rätt i att 66 år är ingen ålder. Men sjukdomar kan sätta stopp för vidare liv. Tråkigt är det!