lördag 28 oktober 2017

Mumsa, Sea and Sea och Jacks

Denna vecka har thailändarna, förutom att de firat minnesdagen 23 okt av kung Chulalongkorn, även tagit farväl av sin kung Bhumibol Adulyadej, som kremerades under otroligt högtidliga former torsdag 26 oktober. Hela dagen hade Tv-kanalerna sändning från minnesceremonierna, paraderna och procedurerna. Sverige representerades av drottning Silvia, som skymtade i ett tv-inslag. Drottning Sirikit deltog i högtidligheterna liksom nuvarande kung Maha Vajirakongkorn och hans syskon. Många utländska representanter också. På flera platser i landet hölls minnesceremonier. Gissar att denna dag blir en helgdag fr o m nu.

Igår kom A-C och Bengt på besök. De tänkte åka till Mumsa och köpa en glass eller fruktdrink.

Vi hakade på eftersom vi inte besökt Mumsa sen de bytte ägare, förut hette det Good Morning Hotel.

Jag  provade en melondrink och brushetta, mycket gott.

Mumsa får mycket beröm för sin goda mat med väl utvalda råvaror. Trevligt att sitta i skuggan, titta på stranden och havet och prata en stund. 


Sen gick vi till grannstället för att se på det nya flotta hotellet/spat som byggdes under förra säsongen och öppnades denna månad.Sea and Sea heter det. 


Vi tog lite bilder på stranden och mot restaurangen då Jang kom och hälsade på oss. Hon jobbade tidigare på restaurang @ Huay Yang, som är stängt numera. 

Hon berättade att de har 22 rum att hyra och nästan lika många lägenheter. De har lunchservering och planerar att ordna minubusstransporter från Huay Yang till middagsserveringen. Det ligger på Sang Arun Beach ca fem km söder om byn. De har byggt ramper och dusch på stranden och en stor fin pool vid restaurangen samt mindre pooler som hör till uthyrningsrummen. Allt Beach front!

Vi fick en fin guidad tur i rummen och lägenheterna, så snygga och modernt inredda. Priserna är överkomliga, från 1000 baht/natt om man hyr ett rum minst en vecka till 1500-2000 per natt för kortare tid. Lägenheterna lite dyrare, 1500-3500 baht /natt beroende på hyreslängd och säsong. (Dela bahtprisetmed fyra så får du krontalet). Alla rum är utrustade med kök, frys, micro, häll, så man kan laga sin egen frukost. Vi tackar Jang för en trevlig guidad tur på Sea and Sea.

Häromkvällen besökte vi Jack resort för kvällsmat. Det var en positiv upplevelse! Det var uppfräschat överallt och trasiga byggnader var renoverade. 

Och vilken god mat som serverades! Jag tog kyckling paneng som var så perfekt kryddad med perfekt sting. Faktum är att jag börjar bli lite kräsen på restaurangmaten och brukar säga att den godaste maten serveras hemma på balkongen med Lasse som kock. Men ibland kommer riktiga överraskningar på uteserveringarna!

 Vi gick runt och tittade i omgivningarna, för fyra år sen bodde vi här tre nätter innan vi köpte vår lägenhet. Jacks är verkligen ett ställe att rekommendera. Med utsikt över havet och båtarna. 


Inga kommentarer: