söndag 13 april 2014

Sverige april 2014 (och lite Thailand)


Kom till Arlanda i fredags efter tolv timmars flygresa från Bangkok.
Direktflyg med Norwegian Dreamliner. Fungerade alldeles utmärkt. 
Mycket sysselsättning på planet då varje säte har egen TV -skärm med map-service där du kan följa färden med livebilder fr höger och vänster sida av planet och från cockpit.
Filmer, musik, spel, underhållning, särskilda barnfilmer- och spel, tom beställa mat, dryck, snacks och taxfree direkt från skärmen . När man skulle betala visades ett kreditkort på skärmen som man skulle dra i en skåra under TV- skärmen. Det verkade som ett Lasse Åberg -skämt ( fr Sällskapsresan när han försökte få juice från en knapp i taket ). Jag måste fråga min stolsgranne vad han trodde om det, han visste inte men hjälpte mig att prova dra kortet och se, det fungerade . Betalt och klart och snart kom flygvärdinnan med hörlurarna jag beställt . Den tekniken!!
Startade resan på torsdag med taxi till Hua Hin och buss till flygplatsen, en natt på Thong Ta resort & spa.



Blå scilla blommar för fullt i Uppsala..



 
Linn kan klättra
Julia klättrar också högt
Lekt med barnbarnen och gått 1,5 h prommis runt Uppsala högar. Soligt i Uppsala men kalla vindar.



Carl gillar att spela fotboll
Linn i sin nya thaiklänning


Julias klänning passar också
Lasse är kvar i Huay Yang i värmen, 33 gr igår . Nu pågår Songkran, det thailändska nyåret, då man kastar vatten på varandra hej vilt som ett sätt att rensa bort det gamla året och börja om på ny kula. Hinkar med kallt vatten, färgat vatten, vattensprutor, allt är tillåtet. Bäst att lägga telefoner och värdesaker i plastpåsar och ha oömma kläder för om man går  ut dessa dagar blir man garanterat vattenkastad, sägs det. Songkran är en av de största högtiderna i Thailand, kanske den största , pågår från 13-20 april. Jag åkte därifrån i grevens tid. Kan nog vara lite svalkande med dessa duschar när det är så varmt.






3 kommentarer:

Anonym sa...

Fina barn!
Snygga i sina klänningar också..👍
Tack för titten senast, få ses snart igen. Kram Eva

Eva Mattmar sa...

De gillade verkligen sina nya klänningar! Kul att träffa er och Nicklas familj! Ses igen, kram!

Annika sa...

Vad fina barnen är i sina nya klänningar!