onsdag 16 april 2014

Påsklov och Songkran

Påsklov för barnen. Arbetsvecka för föräldrarna.
Mormor får några dagar med barnbarnen.

Måndag- vi leker på Ling lekplats, pysslar med påskkort, målar påskägg och steker plättar.

Tisdag- flickorna på förskola/fritids och Carl och jag "gör " Gränby Centrum, handlar hörlurar och fodral till IPad och iPhone, äter pizza och jag får träffa Ruben som kommer på grillmiddag på kvällen.
 
Onsdag - Carl på fritids, Julia och Linn och jag ska måla stoooora påskägget idag och pyssla mera.
Vi går till regnbågslekplatsen och springer bort lite energi. Det är soligt men blåser kalla vindar, är ju bara april än . Väderprognosen har spått varmt och fint påskväder.

Kebabpizza, kingsize..
Fin påskkyckling...



















Linn och Julia
tränar balansgång
på lekplatsen.













"Hemma" i Huay Yang är det varmt i överkant. Men de svalkar sig med Songkranfirande.
Lasse var ute med salengen och lyckades undkomma vattenkastarna när han körde åt ena hållet
men på hemvägen hade han inte en chans, fick en hink vatten,blandat med vitt pulver, över sig och fordonet.
Bara att gilla läget, skratta, och åka hem och tvätta bort kladdet från sig själv, salengen och kläderna. Allt sker med goda intentioner, det gamla året ska sköljas bort och man ska möta det nya året ren och fri.
Mycket folk är i rörelse i HY, ovanligt mycket folk i Nationalparken Wannacorn och på Dolphin Beach där de tältar och har picknick. Många är lediga denna vecka och får tillfälle att träffa sina nära och kära.
Lite som vårat julfirande när vi åker hem till våra anhöriga för att fira tillsammans. Tyvärr inga bilder från detta våta firande, bara livebeskrivningar från faranger på plats.
Farang Lasse i HY berättar också via Skype att det har sköljts upp eller lämnats kvar en massa fiskar på strand,  i alla storlekar, de hade platsat i inlägget om strandfynd. Nästa dag var det fullt med krabbhål runt fiskarna som hade reducerats till skelett. Krabborna fick ett rejält skrovmål.

                    Glad Påsk och Sanuk Songkran!

Inga kommentarer: