onsdag 9 april 2014

Finaldagen!

Så har den sista dagen för säsongen kommit.
Snart har sex månader gått sen vi kom till Huay Yang och mycket har vi varit med om och många trevliga människor har vi träffat. Tiden har gått fort, dagarna likaså.
Många resor har det blivit till sjukhuset i Hua Hin, men nu känns det bra i knä, mage och tänder.
Vi hoppas få besöka lite nya resmål än HH nästa vinter.
Det har blivit bra med träning här, ett fint gym som jag besökt ganska ofta, en härlig pool för simning och vattengympa och alla sköna promenader med Annika-gänget.
I början tyckte jag det var långt att gå i värmen i en och en halv timme men de senaste dagarna har vi gått strandpromenader på nära 2,5 timme och det har inte känts jobbigt alls.
Idag var det Lasse , Annika och jag som gick så långt norrut vi kunde och sedan söderut tills det tog stopp.


Fotopaus vid södra stenpiren
Vattenpaus vid norra stenudden.















Jag ville passa på och ta lite bilder av promenadstråket. Det är gott om plats på stranden och lätt
att gå på den hårt packade sanden. Stranden är så bred nu så man behöver inte gå snett och få
besvär med ryggen. Ännu bredare ska den bli i juni /juli.


Härliga stranden norrut
Här har vi vänt och börjat återgången.











Vi passerar Nishaville-området....
En grön minimarket på strandvägen mot templet.
Vid strandserveringarna håller en mini-market på att växa fram. Det är Nöng som har tagit initiativ till detta. Det kan behövas för det är en bit till närmaste affär, Au shop, vid Rangen.




Strandvägen mot Van Ravi-
området, blivande minimarket th.



Igår var vi till Immigration office i Dan Sin Khon och fick 90 nya dagar på vårt 1-års-visum.
Jag behöver ju bara tre dagar till den 11 april då jag åker till Sverige,  men det kostar 500 baht för varje dag man överskrider och dessutom bör man sköta dessa rapporteringar så det inte blir plumpar i protokollet till nästa gång vi ska förnya uppehållstillstånd. Lasse behöver flera dagar för han åker inte till Sverige förrän 11 maj. Nu har vi fått en checklista  på vad vi ska tänka när det gäller visum-och uppehållstillstånd när vi kommer nästa år.
De flesta faranger ,som kommer hit, stannar ca två-tre månader och åker hem över jul/nyår, så för dem räcker det med turistvisum, men vi har ju sålt vår vinterbostad i Sverige och har bara sommarboende i Sverige så vi får planera för längre vistelser.



Palmerna vid kanalen blir kvar men poolpalmerna byts ut..
Det är många som har synpunkter på palmerna vid poolen vid Van Ravi residence. Fastän personalen rensar bort koksnötterna när de är små och tar bort vissna grenar så händer det att nöt eller gren ramlar ner i poolen eller på sidan om poolen. Det känns inte tryggt  och dessutom skymmer de utsikten för oss som bor på första-andra våningen.








Poolpalmerna....
 
Vi blev förskräckta först när vi hörde att det fanns de, som ville ha bort palmerna! Aldrig, där samlas fåglar som vi kan studera och palmerna fungerar som insynsskydd för balkongerna, dessutom är det ett exotiskt inslag i trädgården.
Men... säkerheten måste prioriteras och det går förhoppningsvis att ersätta dem med något annat exotiskt som vi inte riskerar att få i huvudet.
Jag ville iaf ha bilder på palmerna för när vi kommer tillbaka i höst kan de vara borta.




Fina blommor i villaträdgården vid infarten till Van Ravi Residence




Resten av dagen har det packats och i kväll blev det en mysig hej då-middag på Chai Chane med Annika och Rulle. Det var födelsedagsfirande på CC, de sjöng och dansade och bjöd oss på en tårtbit.
I morgon åker jag till flygplatsen och tar in på  hotell Thong Ta nära flygplatsen och försöker vila/sova några timmar innan flyget går kl 9 på fredag morgon. Landar på Arlanda lokal tid 16.45 och får äntligen träffa familjen Olofsson/Vikberg. Som jag har längtat efter dem!!


2 kommentarer:

Annika sa...

Tack för den här tiden Eva samt för en mysig kväll! Jag kommer att sakna dig men du är snart här i HY igen. Tiden i Sverige kommer att gå fort med alla trevligheter tillsammans med resten av familjen. Trevlig resa och var rädd om dig!

Eva Mattmar sa...

Tack själv! Så många nya trevliga bekantskaper vi har fått här i HY.
Nu blir det att klä på sig och söka promenadstråk i Uppsalatrakten innan vi åker norrut.
Ha det så skönt! Kram Eva