torsdag 3 april 2014

Blommor och pussar!

Golden tree vid Lotusvägen.
Jaha, morgonen började inte så bra. Jag skulle åka till Hua Hin till tandläkaren med den vanliga minibussen från hälso-Clinic. Blev skjutsad dit i salengen och hade gott om tid att ta kort på de fina gula blomträden vid vägkanten. Golden Tree kallas de. Gick sedan fram till ingången till Clinic för att visa min kallelse....och.....det fanns skyltar på fönster och dörr som visade
Närbild av Golden Tree-blomman
CLOSED   "Open in October 2014"
och jag, som hade tid kl 11 samma dag kunde inte vänta till October 2014.



Knatade iväg till Rangen och fick hjälp att beställa taxi. Fick vänta en kvart och exakt kl 11 körde vi in på uppfarten till Bangkok Hospital i Hua Hin. Tandläkaren och övrig personal väntade oroligt i receptionen. Man brukar nämligen komma en kvart i förväg och ta blodtryck, temp och vikt innan behandlingen. Varje gång!
 Allt gick bra och jag fick min nya tand fastsatt. Taxin väntade och körde mig ända hem. De flesta farangerna har ju åkt hem, så det är inte stor idé att ha farangkliniken öppen. Detta system har  tillkommit för farangernas skull, det har varit på prov ett år att vi åker till Hua Hin för sjukvård.  Thailändarna åker till sjukhuset i Tap Sakée och PKK om de behöver sjukvård. För oss, Lasse och mig, har det varit ett bra system för våra bekymmer med knä, mage och tänder, vi har fått vård på ett mycket smidigt sätt.
(Faranger kallas alla som inte är thailändare eller kineser)





Junior-munkar
Efter lite lunch gick Lasse och jag på en strandpromenad 45 min norrut på den breeeeda, hårt packade sanden. Det blev en bra motionsrunda
på 1,5 h.
Vid Huay Yang Beach satt ett stort gäng minimunkar i sina orangea skynken. De lät sig villigt fotograferas och när vi kom tillbaka var hela gänget i vattnet, en del långt ut och ledarna var utspridda och vaktade och ropade i megafon om de var för långt ut.
Badvakten vakar beredd med megafonen

Mera hemgång - Bertil och Irene åkte hem till Sverige idag. Vi var ute med dem på avskedsmiddag hos Maews igår och träffade Ulla och Kjell från Botanica , som också skulle åka hem idag.
Efter middagen drack vi en Irish Coffee på deras fina balkong i den ljumma sköna kvällen.
Avskeds-champagne på en måndag och Irish coffee på onsdag bäddar för en vit period framöver.












Vilken blomsterprakt!
När vi kom hem ville vakten visa oss trädet vid trappan, pergolan, till poolområdet. Det blommade nu med massor av gula blommor och det blommar bara i två dagar, en gång om året. Sen ramlar alla blommor ner på golvet och då får de sopa, sopa. Och det var överdådigt. Vi sa att vi skulle fota det "tomorrow" när det var ljust.

Bara två dagar i blom
Pergolan






Idag ville han vara med och fota, han tyckte att "papa" skulle pussa "madame" på kinden när vi stod under trädgrenarna. Och "madame" skulle också pussa "papa".  Man får vänja sig vid att kallas "madame" eller mama. Han fick som han ville och här är resultatet.
















4 kommentarer:

Anonym sa...

En sådan chans missar man inte Lasse! Resan har gått kanon, solen lyser i Stockholm nu när vi åker Flygbussen till Centralen, men hytter, bara 2 grader! Ulla o Kjell är oxå med i bussen. Stort tack för trevliga stunder tillsammans o moppeutflykt tillsammans med er Ann-Christine o Sören, var verkligt trevlig, tiden går fort.
Kramar från Irene o Bertil

Eva Mattmar sa...

Tack själva för senast! Vi har gått en långpromenad på stranden ända till stoppet i norr, där vi kikade runt hörnet på udden. Sen åt vi på JubuJubu och efter det Potatishandlaren.
Varmt idag också. Låter nästan skönt med 2 gr. Bara nästan.
Kram Eva och Lasse.

Annika sa...

Visst är det härliga tider och vilken vacker blomsterprakt! Pussar under en mistel visste jag kan förekomma men varför inte passa på:-))

Anonym sa...

Så vackert, både blommor och paret!
Här har det varit ca 8 och sol, riktigt skönt.
Hälsa Lasse. Kram eva