söndag 16 mars 2014

"Kungamöte" och Janssons frestelse

Ännu en vecka har gått. Tiden går fort här, dagarna pilar snabbt iväg. Vi har bokat resa till Sverige nu. Jag åker 11 april och Lasse åker 11 maj. Längtar mycket efter nära och kära nu!
Efter takfesten och resan till Koh Talu har vi vilat.

Men på torsdag kväll var det dags för dans på Marlie Garden, vi gick dit med Sören o A-C och åt middag först. De har jättegod mat där. Fisken med limesås är suverän och kycklingen med svampsås är lika god.
DJ Rolf N gjorde en finalspelning för säsongen, många långliggare åker hem till Sverige nu i slutet av mars.Trevlig kväll med mycket dans och bugg.




Vi har gått på långpromenader varje dag också , både i byn på fm och  på den breeeda, plana stranden på em.
Däremellan är det simning med crawlträning/vattengympa som gäller. Och nåt besök i gymmet.
En träning som har varit mycket bra är Tabata-gympa på taket till en villa på Villa Waree. Eivor har varit vår ledare två morgnar /vecka och vi har tränat rygg, mage, lår, balans, rumpa så vi fick träningsvärk efter de första gångerna. Åtta gånger ska man göra övningarna i 20 sek, vila i 10 sek. Se till att göra varje övning lika många ggr t ex situps åttonde gången som den första! Det kändes! Och sen den vanliga fm -promenaden direkt efter takgympan.  Tyvärr har Eivor åkt hem nu så vi får Tabata själva fr nästa vecka .
Lördag var det besök hos tandläkaren i Hua Hin. På hemvägen i taxin märkte vi att det var så många poliser efter vägen och plötsligt blev det stopp i trafiken. Bara ställa sig i kön och vänta. Vi frågade chauffören och mycket riktigt, det var Kung Bhumiphol av Thailand som vi skulle möta. Han bor i Hua Hin och nu var han med följe på väg hem från en tur söderut. Efter en stund kom flera polisbilar i början av kortegen, han åker i en gul bil sa vår chaufför, och så småningom kom flera gula minibussar med mörktonade rutor, några av dem hade motorcyklar bredvid. Säkert 50 bilar i kungakortegen, det var intressant att se även om vi inte såg några kungliga personer.

Poliseskort för de gula bilarna













Här..kanske Kungen åkte...















Dukat för lördagsfest!








På kvällen hade vi planerat att äta Janssons frestelse på grannens balkong. Vi var sex grannar från loftgången och Karin hade gjort en sparrisförrätt med parmesanost och champagne till. Lyxigt värre. Bengt hade gjort en jättegod Jansson och A-C och jag hade gjort en god Jansson också. Kaffe och A-C- s smarriga ananasbakelse till efterrätt. Mums så gott svensk mat kan vara som omväxling till den goda Thaimaten.

Ha...le..lu...ja tycks Bengt säga!!
 


6 kommentarer:

Anonym sa...

Såå trevligt ni verkar ha det, men förstår att vissa av er trots allt, längtar hem till Sverige. Ska bli såå kul att träffas igen !!👍/ Eva och Janne

Eva Mattmar sa...

Ja, nu har vi varit borta lääänge. Det blir nästan sex månader för mig och sju för Lasse. Längtar!

Anonym sa...

Hej Ewa
Måste ta tillfället i akt och berömma dig och Lasse för en mycket bra och trevlig blogg.
Den är kanon!!!!!
Samtidigt måste jag fråga er om mannen i den gröna skjortan på bild 1 är Bengt N.
Jag tycker att det verkar så när jag ser hållningen och benen.
Hälsningar
Arne o Iréne

Eva Mattmar sa...

Tack snälla för berömmet! Alltid roligt att höra att det finns läsare där ute.
Menar du Bengt N från Botanica så var han där, men vi tror inte det är han som buggar på bilden. Kanske, någon som vet?

Unknown sa...

Jag tänkte på Bengt N på Van Ravi våning 5. Solveigs Bengt .

Eva Mattmar sa...

Nej, han åkte hem tidigare i veckan. Men nu har Bertil och Irene kommit. Roligt! Vi var ute på middag igår,
Många åker hem nu , det märks att det blir färre faranger på byn.