söndag 23 mars 2014

Födelsedag i Huay Yang!





 
 

Nu har vi firat färdigt! Vi började på fredagskvällen med att träffas hos grannarna tillsammans med deras barn och barnbarn. Mågen Mattias fyllde nämligen 40 jämna år 21 mars. Sen åkte vi till Golfrangen där vi beställt bord för 10 pers. Det var säsongens sista buffékväll med dans. Buffén bestod av både thailändska och svenska rätter och smakade mycket bra, som det alltid gör på Rangen.
Wan är så duktig på átt laga mat, kan våra svenska rätter också, har jobbat på svenska restauranger och talar dessutom svenska! Vid halvtid tog dansen en paus och musikerna passade på att gratulera våra jubilarer med Happy Birthday....och Wan kom in med en glasstårta med ljus och var sitt glas med w...y till Mattias och Lasse. Dansen fortsatte till sena kvällen och vi var fyra varma dansare som avslutade kvällen med en stund i den mörklagda poolen...










 


Nästa morgon.... kl 7....hör vi ringklockan pingla. Yrvakna öppnar vi dörren och hör sång, ser några personer framför dörren med fruktfat och flaskor, en fågelmobil och blommor. När vi tittar runt dörrknuten ser vi en hel rad med morgonpigga gratulanter från Van Ravi-huset. Bara att släppa in sällskapet och ta plats på balkongen. det blev champagnefrukost med färska solmogna frukter.
Mycket överraskande!





Kerstin, Karin, Sonja, Janne, Bertil, Ulf,
Solveig,Rolf,Ann-Christin.Irene och jag 



















Vädret var inte det bästa, regn i luften, och vi, som hade bestämt med Eva och Janne och grannfamiljen att åka till Burmamarknaden! Bara att ställa in dagens tur och hoppas på bättre väder nästa lördag.






 

På dagen kom en efterlängtad "present" i form av stenskivan till bardisken.Själva disken kom för fyra månader sedan, men stenskivan hade längre leveranstid. Just idag kom fyra herrar bärande på den och limmade fast den på bardisken.
På eftermiddagen blir det mera uppvaktning. Flera av morgonbesökarna kom, och några från andra områden. En överraskning var när personalen från huset kom upp med sång och en tårta. Oväntat!
Det blev ganska fullt på balkongen när vi var som mest firare, men vi lyckades skrapa ihop stolar till alla. Tårtan smakade bra, liksom vin med lite tillbehör.
Presenter fick han , blommor, en sköldpadda, vinflaskor, ormbok, glasburk med ljus.
På kvällen blev det middag på Saos tillsammans med Kjell och Ulla, sen blev det en väldigt tidig kväll.

Mera presenter...
Och ännu mera...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att Lasse blev så ordentligt firad!
Synd att vi inte kunde vara där. / eva och Janne

Eva Mattmar sa...

Ja, det hade varit kul. Men det har varit regn och blåst i tre dagar så det var nog tur ni var här tidigare. Ingen sol på ett tag. Hoppas "tomollow"