söndag 22 december 2013

Wan sao-artit = Weekend

Lördag och en salengtur till Dan sin Khon och marknaden, vi var två salenger, för R och S följde med. Det bestämdes igår när vi åt middag, hämtmat från Saos, på vår balkong.
Det är lika fascinerande varje gång att åka genom landskapet med ananas - och papayaodlimgar, gummiträd med kopparna på stammen, kor, hönor och hundar, folk som jobbar på sina gårdar.
Det drog rätt friskt i vinden så vi fick ha på oss mer kläder än vanligt. Det är det kallaste som de upplevt,  säger de som varit här de senaste fem åren. I morse vid 6-7 tiden var det 18 gr. Vi sover med stängda nätdörrar. Marknadsplatsen vid gränsen, som brukar vara stekhet,  var riktigt behaglig idag .
Bara solen är varm. Vi handlade torkad frukt, katrinplommon, russin och nåt som var chilibestrött och sved ordentligt i munnen, men gott var det.
S och jag handlade orkidéer , väska, kofta( mot kylan),
Flera busslaster med falanger hade sökt sig till Dan sin Khon idag, julgästerna är många här.
R och Lars satt mest i fiket och drack vatt.....Chang .
En liten orm ringlade sig över vägen på hemvägen.
Söndag och ett besök hos Goy och Christer på Arun Beach. Fint, nytt ställe med sköna solstolar
och god lunch. Skönt i solen, det fläktade friskt så man behövde inte bli för varm.
I morgon blir det en sjukresa till Hua Hin för att kolla upp Lasses knä, som krånglar.
Pyntat i receptionen!

God Jul, Gott Nytt År!
                              

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Idag fick IFK Skövde stryk av IFK Kristianstad med 28-29, bra match. Oj vad fint ni har pyntat, lite julstämning i alla fall.
Hoppas att kylan bedarrar och att ni får det varmt o fint.
Är det menisken som krånglar. Insida, utsida eller kan det vara en förslitning. Kanske en gammal skada från Olofs karriär i gamla SAABs handbollsgäng.
Jag tog en ganska rolig snutt med kameran från marknaden vid Burma gränsen på han som dirigerar trafiken. Skickar ner den med ett mail.
Ha det bra och än en gång
God Jul och Gott Nytt År
Arne o Iréne

Eva Mattmar sa...

Det är nog en inflammation, och en begynnande artros i knäet visade röntgen. Sviter efter flytten till Norrbotten och riv-och byggarbeten där. Fick medicin idag, antiinflammatorisk och förslag om sprutor om det inte hjälper. Inga långa promenader, undvika trappor och som motionsform rekommenderar doktorn simning .
Julstämning infinner sig inte här trots pynt, kanske julbordet på Rangen kommer med julen. Det mindre varma vädret består.