lördag 14 december 2013

Lucia och Ivar, parabol och mrs Umporn

Lucia har passerat, ganska obemärkt i våra trakter. Det kom ett gäng nyanlända julfirare till Saos restaurang igår. De hade glitter i håret och sjöng julsånger. Inte så länge, för de var hungriga och ville ha middag. Mats, som basar för restaurangen tillsammans med Sao gick hem och hämtade en flaska glögg och bjöd gästerna. Det har kommit många ljushyllta svenskar för att fira jul/nyår. Många barn och ungdomar, det uppskattas av oss "äldre".
Stormen Ivar har också passerat mellersta Sverige och vi har läst med fasa om hur han har härjat i våra gamla hemtrakter. Huvva!!
När vi kom hit köpte vi en TV och dvd. Vi upptäckte snart att vi bara fick in två gryniga kanaler och men hjälp fick vi in en filmkanal, Lotus, med engelska filmer och thailändsk text. Inga dvd- filmer hade vi packat ner i vårt överviktiga bagage. Vi har fått låna en del dvd-filmer.
Men så igår .... kom ett gäng ur personalgruppen och hade med sig parabolbox och kablar. De kopplade ihop vår TV  med boxen och den nya Parabolen som just blivit installerad på taket.
Nu kan vi se ca 100 engelsspråkiga kanaler och lika många asiatiska kanaler. Jättebra bild på alla kanlaler. Om vi ska ha svenska kanaler måste vi förbereda mottagandet via vår befintliga mottagning i Sverige, och betala för mottagandet  här i Thailand. Trodde vi skulle kunna koppla ihop datorn och se några svenska program. Det går, men det hackar så otroligt så man orkar inte vänta in de korta snuttarna.
Nåväl, vi är inte här för att se TV. Då hade vi kunnat bo kvar i Sverige och titta på vår 55-tummare.
Igår hade vi en fantastisk sol-och baddag hos mrs Umporn. Lasse låg i solstolen och jag promenerade på strandkanten i det 30-gradiga vattnet både norrut och söderut. Såå skönt att gå på den hårda sanden och känna det varma vattnet skölja upp på benen.

Inga kommentarer: