onsdag 25 december 2013

Julfirande!

Jadå, det gick bra det här också, att fira jul i tropikerna.
Julaftonen började med en långprommis med Annika och övriga snabb-och långgångare.
Möttes av Bachs Juloratorium i loftgången, grannen B spelade upp nedladdad pampig musik för oss.
Julaftons eftermiddag tillbringades på stranden hos mrs Umporn, så mycket folk på stranden
att de bästa solstolarna var upptagna och vi fick några hängmatteliknade saker, som vi inte behövde betala för. Efter den erfarenheten åkte vi direkt till Ken´s Lilla IKEA och köpte två solstolar, som vi har kedjat fast vid ett träd vid "vår" egen strand. Ken varnade för rosten med att ha dem utomhus, men vi chansar. Det fick bli vår julklapp.
Hem och göra sig i ordning för kvällens julbuffé på Rangen. Så mycket god mat, inlagd sill och senapssill, räkomelett, gravad lax ,massa olika såser, köttbullar, skinka, prinskorv,ja ALLT. Vi saknade inget! Trevligt sällskap från Västerås och Södertälje. Eftersom jag (vi) har bott i båda städerna fanns det mycket att prata om.


Hemma vid tiotiden, varva ner och juldagsförmiddagen var jag ute på långpromenad, två timmar, med Annika och Ulf. Det är inga korta turar vi gör. Roligt att lära sig nya vägar nu när Lasse inte kan
följa med mig. Får visa honom sen när knät blir bättre.
Ikväll är vi bjudna till grannar R och S på juldagsbuffe. Ska bli trevligt!

En järnvägsbro som vi passerade idag.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Så kul att julfirandet blev lyckat! Vi har tänkt på er! Här hemma var vi 18 st på julafton... Kul, men nästa år får det bli helpension på hotell... Hoppas Lasses knä snart blir bra igen.
Så roligt att svenskarna trivs hos Mrs Umporn. Åker till Uppsala på 50-års fest i morgon. Det blir ett mysigt ställe ni får fira in 2014 på! Vi hörs!

Anonym sa...

Hej
Nu är julen överstökad. Vi hade en grön och fin jul. Varmt ca 6,5 grader.
Det finns ett apotek eller vad vi kan kalla det för bortanför POPs affären, där kan Olof köpa en bra salva att smörja in knäet med den heter något på Thai, en vit avlång ask med röd text. Kanonbra har använt den på min onda hälsena.

Imorgon åker vi till Sälen och åker skidor ni går till beachen och badar.
Ha det bra och Gott Nytt År.

Jag skickar namnet på salvan med email.

Arne o Iréne

femfemman sa...

Låter annorlunda och ändå likadant. Undrar hur ni får tag på svensk mat, är det direktimporterat, inköpt via nätet? Här är det också läge för promenad och "bad". Grönt överallt och helt vattensjukt! Fast jag tycker att det är underbart att vi inte har snö!

Eva Mattmar sa...

Trist med det tråkiga vintervädret. Farligt också med halkan på gator och vägar.
Maten ja.... Laxen är importerad från Norge, sillen från Skandinavien, skinkan är thailändsk gris, vörtbrödet bakade kocken på natten före, hon har jobbat i Sverige och kan vårt svenska kök bättre än de flesta svenskar. Varje vecka serveras en svensk maträtt på den restaurangen , en rätt per dag förutom pizza och thaimat. Kan var fiskgratäng, kålpudding, isterband, ärtsoppa mm. Har provat fiskgratängen som var superb. Det mesta finns att få tag på här.

Eva Mattmar sa...

Ska se om det hjälper med salvan, kan vara menisken som spökar. Försöker med beachen varje dag men det blåser småspik. Ni ska se på restaurangen på,kvällen, folk har fleecetröjor, koftor och jackor. Att åka saleng på kvällarna är kyligt. Som svensk norrbottensommar när den är som bäst.

Eva Mattmar sa...

Oj, så många på julafton! Det blåser rätt mycket hos mrs Umporn nu. Ni skulle inte känn igen er vädermässigt . Har köpt en kofta på Burmamarknaden som jag bor i. Och filtarna kommer väl till pass. Ingen här känner igen sig, och länge har det varit svenskt sommarväder.