måndag 8 januari 2024

Vecka 1. År 2024


Veckorna går fort, det är säkert! 

Nu är alla helger över och det lilla julpyntet vi satt upp i vår lilla lägenhet är bortplockat Kändes lite konstigt att tända adventsstjärnan in i januari även om den lyste upp fint. Och balkongbelysningen lyste verkligen upp men den är också borttagen och paketerad till nästa jul.

Vi är en bit in i januari och familjerna och de yngre arbetsföra folket har återvänt till Sverige till skolor och jobb. Medelåldern höjs markant på våra träningspass.

I stället kommer de efterlängtade ledarna och kompisarna som har valt att fira jul/ nyår på hemmaplan. Nu är vår yoga ledare Anna-Lena på plats och i morgon har hon sitt första yinyogapass. Som jag har längtat efter att ” plåga mig” med Yinyoga. Man jobbat med att mjuka upp bindväven, fascian, går in i olika positioner och håller dem i 4-5 minuter. Det gör lite ont, är lite jobbigt , men så skönt efteråt!! 

Vår träningsmotor och organisatör Eivor är också på ingång. Tabata och gympapassen får en ledare till! Några åker hem och andra kommer hit. Tomas B som lett tabatan hela dec har åkt hem liksom Emelie E som varit här sen nov-dec och haft så mycket proffsig träning med oss flera ggr /vecka. Tack Tomas och Emelie! 

Hur är det med djuren då? 

Apan har inte synts till mer men varanen desto mer. Den kommer från kanalen och vandrar upp till vår pool, dricker lite poolvatten och fortsätter till huset där den kryper in under grunden via rabatten. Den kommer ofta  och vi tror att den kan ha lagt ägg där för den är väldigt envis att komma tillbaka om vi motar tillbaka den till ”klongen”. 


Här  ligger den länge och solar rakt under vår balkong  

Nu blev den orolig och smyger under huset igen. 

Har googlat lite på varaner i Thailand och fått reda på att det måste vara en ”Water monitor” eller Malaysian monitor lizard. Släkt med komodovaranen som lever i indonesiska övärlden och är mycket farlig för oss. Ca tre meter långa kan de bli och 70 kg kan väga. 

Våra varanen är mindre och fredligare, Blir upp till två m och väger mindre, Lägger 7-:35 ägg åt gången. Äter allt möjligt, smådjur, fiskar, ägg och fåglar. Vår husvaran var ganska rund om magen när den låg och solade vid huset. 


Tiding morgon över Thailandsviken 

Promenaderna i Nationalparken Hat Wannakon har fortsatt tisdag och torsdag morgon halv sju. Jag var med på en runda i torsdags, den var ca 8 km lång och tog 1,5 timme. Får erkänna att jag var ganska mör i kroppen efter den snabba marschen. 




          Soluppgång 4/1 2024 ca kl 6.40


Ugglornas träd hade blåst ner så de fick uppsöka ett nytt träd. Där nedanför sitter de. 


Vi åkte till Memory med Eva och Jonny i lördags för att äta en god middag. Mysigt ställe med goda kötträtter och fina hamburgare.



Annorlunda och mysig miljö på Memory



Paneng gai alltid ett säkert kort när man beställer thaimat. 


Inga kommentarer: