måndag 15 januari 2024

Lördag med räkfrossa


Halva januari har sprungit iväg! Huset fylls av nya hyresgäster och ägare av lägenheter. Så kul att vi blir flera. Många har valt att fira jul och nyår i Sverige och komma efter helgerna! Och nu är flera på väg! 

Det är många deltagare på motionsaktiviteterna på Ranchen. Anna-Lena S är här nu och kör Yinyoga med oss på tisdag morgon. Så ”ontskönt” att gå in i positioner och hålla dem 4-5 minuter. Då mjukar vi upp fashian, bindväven, som stelnar med åldern. Enligt A-L och då tror vi på det. Vi känner hur vi blir smidigare av all träning, värmen och den underbara tillvaron. 

På torsdag morgon har A-L ett core/ rörelsepass med bambupinne som också är ett bra komplement till de andra morgonpassen med Tabata och styrka /flås. 

Dessutom är det linedance på onsdag em som tränar även hjärnan och koordinationsförmågan. 

Varje tisdag kväll är det musikquiz på Ranchen med Jan  Hammarlund.  Hälften musik och hälften blandade frågor kopplade till musikstycken. Så rolig hjärngympa här också.


Söndag em har vi en timmes vattengympa under ledning av Eva P. Så proffsigt genomförd, igår var vi 18 pers i poolen inkl Eva P instruerande på kanten. 

Som om det inte räckte så har morgonvandringarna utökats till nästan varje morgon i takt med att fler morgonpigga vandrare kommit. Halv sju startar den från Van Ravi, ca 8 km i rask takt i Hat  Wannakon nationalpark, ca 1,5 timme tar det. Fler och fler hittar denna aktivitet. 


Lasse (grannen)och jag har spelat bridge en gång/vecka hittills men samma här, flera bridgespelare kommer till byn och denna vecka blir det spel tre gånger. Troligen många tillfällen framöver också. Nu kan vi snacka om hjärngympa!!!

Lördagen bjöd på en stor räkfrossa! Siv och Håkan, och Sivs bror Dan med fru Karin bjöd på festen, vi var 24 personer. Dan och Karin har nyligen köpt lägenhet i huset, blev lite av inflyttningsfest, kombinerat med födelsedagsfirande av Sten som fyllt jämna år 

Alla ovan nämnda personer bor i Norrbotten, extra kul tycker jag, de är från  Boden, Luleå och Rosvik.Min ”hemmaplan”! Även Lasses numera…


De hade fraktat bord och stolar till taket och dukat för räkfesten. Så började det blåsa upp, himlen blev mörk. Papptallrikar och servetter flög iväg. Bara att samla ihop allt och inleda plan B. 


Ner till femmans ( Dans och Karins) loftgång och duka borden under tak och med skydd mot vinden som avtog lika snabbt som den kom. 




Hör fanns allt! Räkor, rostat  bröd, äggskivor, rödlök, dill, gräslök, aioli, guacamole, grönsaker , öl och vitt vin. Så himla gott alltihop! Aroy mak mak! 

De hade köpt 9!! kg rensade räkor och kokat med dill och salt, kokat 60!! ägg plus allt annat. Wow!!


Sten från Luleå blev lite hyllad eftersom han nyss fyllt jämna år. 

Ett stort Tack till Siv och Håkan, Dan och Karin! 

👍🎉🙏🎉🙏🦐🦐🦐🦐🎉🙏🎉🙏👍




Inga kommentarer: