måndag 25 december 2023

God fortsättning!


God fortsättning på helgerna! 


Vår balkong har fått så fina ljusslingor i år som lyser upp balkongräcket  mycket fint. Så nöjd med det! 

Det blev lite julkänsla även här i värmen! 

Cattis och Per-Johan bjöd på traditionsenligt glöggparty dsgen före julafton. Lite mingelparty med mycket gott på faten och mycket folk att prata med, de flesta från Orchidområdena så det blev några nya bekantskaper. Tack för inbjudan! 

Godsaker på glöggparty hos Cattis och P-J 

Lite annan väderlek så vi känner att nu är det den kalla årstiden- rudoo nao! 

 Lagom till jul kom kyligare väder. Ca 25 gr i luften och poolen mot 30 gr som vi är vana vid. Känns kallt i vattnet och kallt på salengen på kvällen. 

Dessutom har det blåst mycket de senaste dagarna.Vågorna har gått  höga och du får hålla i allt löst så inget blåser bort. 


Annars har vi julpyntat i mindre skala och inte skaffat nån julmat. Men igår åt vi en jättegod jullunch här på tvåans loftgång. 


Vi var 10 pers från huset som samlades för lunchknytis.



Det blev glögg och pepparkakor, Janssons frestelse, rödbetssallad, hårt bröd, köttbullar, prinskorv, revbensspjäll, sallad, risgrynsgröt och julgodis. 



Det var väl julmat som heter duga! Sen var man mätt resten av dagen. Eftermiddagsvila på det och en köttbullsmacka  på kvällen fick räcka som kvällsmat. Sen kom Eva och Lasse P och vi spelade Alfapet en omgång och satt på balkongen och pratade på kvällen. 

Visst , både Eva och Lasse och vi saknar våra barn och barnbarn men vi fick prata lite i telefon med några av dem. De har fyra barn och sex barnbarn och vi har tre barn och fyra barnbarn. Känns ju lite konstigt att vara så långt borta under jul. 



På julaftons morgon kl halv åtta hade vi julgympa på Ranchen.  En extra insatt gympamorgon för julafton, söndagar brukar vara träningsfria. Skulle det komma några deltagare? 


Ledarteamet! Vi är laddade! 


Vi ledare hade laddat med julmusik och varierande övningar och pyntat träningsgolvet. Jodå, det kom 75 personer inkl oss som gympade och dansade. 


Jag tog en enkel linedance som ”alla” borde klara och i år var alla med på noterna. Ingen som agerade åskådare! Kul! Men det finns ju inga felsteg i linedance, bara variationer. Det enda felet man kan göra är att stå stilla och det budskapet gick tydligen hem. 




Det blev långdans och raketen på slutet innan stretching och alla verkade nöjda med starten på dagen…





Idag är det ju måndag, juldagen, och träning som vanligt på måndagar. Styrka/ flås med  Emelie. Så bra! 

En julklapp från Ranchenägarna var på plats idag- nämligen ett nättak så det inte blir för varnt  när solen gassar  på oss. Speciellt värdefullt på em när vi dansar linedance och i feb/ mars  är det börjar bli riktigt varmt igen. Det tackar och bockar vi för ! 

I em är det vattengympa som vi flyttade från söndag till måndag pga julafton. Bara att bita ihop och kasta  sig i det 25 -gradiga vattnet. 

Pratade med Gus och Chon om min misslyckade körkortstagning och de var som frågetecken. De hade skjutsat flera med utgångna körkort till Transport Office och det var inga problem att få nytt körkort om man har internationellt körkort. Pandemin har ju gjort att flera är i min situation. Har lite planer på hur jag ska fixa körkortet utan att behöva plugga in 600 frågor med snarlika svarsalternativ och köra upp med tvåhjulig mc. Mera kommer om detta…


2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni verkar ha haft en fin jul. Det har vi också haft i Uppsala. Vitt och fint har det varit. Gott nytt år! Kram Eva och Janne

Anonym sa...

Tack! Vi är nöjda med vårt julfirande även om vi förstås saknar familjen. Vi ser fina vinterbilder från Sverige, tror hela landet har haft snö i år. Vackert, men det ör skönt med värmen i luften och vattnet här. Kram och Gott Nytt År! /Eva O