söndag 26 mars 2023

Packar, Lasse mår ”så där”, stranden och blomman för dagen


 Packar  klart idag och gör iordning lägenheten. Tömmer kyl/frys, tar in balkong-och loftgångsmöbler, kollar överallt att inget blir kvar som vi tänkt ta med till Sverige. Salengen har fått batteriet lossat och är undanställd med ”off season”- överdrag. Den stora palmen på balkongen, papegojblomman och orkidéer har snälla grannar hjälpt till att köra ner till blomförvaringen bredvid parkeringen. Personalen vattnar dem och de brukar klara sig bra. Vi har beställt fiskmat i sju-kilossäckar  och bett servicepersonalen att ge fiskarna lagom, ca 1 dl, med mat varje dag. Lite förberedelser blir det för oss men inte så mycket som för dem som har ett stort hus att lämna. 

Lasse mår inte så bra! Är trött, tar mycket smärtlindrande mediciner. Har ont i ögat och området runt omkring. Säger att det svider, kliar, stramar och trycker och det känns som han en extra hud som inte har kontakt med huvudet men ändå gör så ont! Han vilar mycket, tappar vikt, kondition och muskler. Vid senaste besöket visade han på ett litet sår som han fått av att ligga på rygg och det togs på allvar! Neurologen ville se det, tyckte det var djupt och skickade honom till hudläkaren. Där blev såret tvättat och omlagt och vi fick se och höra hur det ska skötas, 


Han fick åka rullstol vid senaste besöket i Hua Hin. Han kan gå själv, men känner sig lite yr pga medicinen. 

När SOS international fick veta att det blivit ett trycksår  dröjde det inte länge innan de beviljade businessplats på flyget för nu måste han kunna ändra ställning. Nu är vår flygavgång framflyttad ett dygn och direktflyget med Thai är utbytt mot Emirates med mellanlandning i Dubai. Helst åker vi direkt men nu är det viktigast med en bekväm flygstol för Lasse. Assistans med rullstol och förtur vid köer ingår i paketet. Det blir spännande att se hur detta fungerar. 

Vi fick öka på en hotellnatt i Bangkok och kommer utvilade till flygplatsen på tisdagkväll. 

Värmen har slagit till nu, vi är ju inne i den varma årstiden, ”rudoo ron”. Igår sägs det att vi hade 39 grader, åtminstone de som åkte  till Dan Sing Khon på marknaden hade det så hett. Jag fick en härlig strandpromenad med Rosie-Marie fram till de första reven där det blir stenigt på stranden, det tar nästan 1,5 timme tur och retur. 




Stranden  är som en dröm denna tid på året och det svalkar skönt i vinden och det ljumma vattnet. 


Måste ta bilder både söderut och norrut. Lika fint i båda  riktningarna och ingen trängsel på våra stränder vid nationalparken Hat Wannakon. Vill vi ha lite mer sällskap på stranden kan vi åka till strandställena söder om byn. . 


Sen är det skönt med ett dopp i poolen. 


Blommorna vid trappan  till poolen blommar just nu några  få dagar. Otroligt många gula blommor.! 



Vet tyvärr inte namnet på blomman…
”Tintukkää” lät det när jag frågade..




Överraskning när vi kom från sjukhuset i torsdags. På dörrhandtaget hängde en påse med vaniljbullar, toblerone  ( Lasses favvochoklad) och Pringles. 


Tack Christina och Göran, som just kommit hem från en månads resa i Australien och Nya Zeeland. 
 Synd att vi inte var hemma! 

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att resan hem går bra! Ses snart. Kram!

Anonym sa...

Tack! Vi väntar på biljetterna som skulle skickas via mail. Blir skönt att komma fram och vänta in våren. Kram

Anonym sa...

Hoppas att det kommer att gå smidigt hem. Provade själv assistans när jag hade opererat knät. Det var verkligen uppställning och fri passage.
Sen får vi hoppas på att Lasse blir bra från bältrosen, kan ju vara efterhängset.
Ha det så bra Ewa o Lasse och välkomna hem till Sverige.
Kramar från Arne o Iréne 🥰🥰

Titti08 sa...

Önskar er en bra resa hem till Sverige.
Emirates brukar ha god service.
Hoppas Lasse snart ska bli bättre.
Vi har ett tag kvar här i värmen.
Titti/Blue Marine

Anonym sa...

Önskar Er en skön resa hem till Sverige. Jag lider med Lasse som fått den här helvetessjukan, min mamma fick den vid 83 års ålder runt och i höger öga. Kram till Er båda 💕

Anonym sa...

Fint att få läsa och följa er! Önskar verkligen god bättring till Lasse 💓💓

Anonym sa...

/Lotta

Anonym sa...

Stackars Lasse och hoppas på snar bättring vid hemkomsten. Önskar er en trevlig resa i vart fall och fint ordnat av SOS. Välkomna hem till Sverige och stor varm kram till er båda från oss båda. ❤️❤️

Anonym sa...

Såg att det blev anonymt men det är Annika och Rulle som hälsar!

Eva Mattmar sa...

Tack för era kommentarer och önskningar om en god resa.
Skönt att få vila på hotell ett par nätter innan flygresan.
.Det tog på krafterna att sitta i minibussen i sex timmar igår.
Idag blev det värk i hela huvudet som han brukar ha ibland.
Det blir vaccination för mig snarast möjligt…..
Kramar till er alla! /Eva