lördag 11 mars 2023

Hur mår Lasse? Takträff, träning, boule och fiskdamm..

En vecka till har gått med sällskap av Herpes Zoster, bältrosen. 

Vid  besöket på Bangkok Hospital i Hua Hin förra fredag fick vi träffa en nervspecialist. Lasse hade haft många sömnlösa nätter pga smärtstillande som skulle verka på sikt! Men han hade ont nu och kunde inte vänta! 

Neurologen bytte ut hans medicin mot mera snabbverkande sorter. Inre organ kunde påverkas så vi fick tid efter en vecka för att kolla upp lever och njurar. 

Han fick några lugna nätter med god sömn men snart var smärtan tillbaka igen. 

Vid besöket igår så kollade de hans lever-och njurvärden. De var rätt bra, något lite högt och han blev ordinerad att dricka mer vatten! Neurologen ökade på hans smärtstillande och bytte ut nån sort, han fick insomningstabletter och något mot förstoppning, det är inte bara en krämpa!. Fick en injektion med smärtstillande. 

Ögonläkaren konstaterade att ögat såg bra ut inuti, inga skador, men ögondroppar som extra tårar ska han fortsätta med några månader till. Obalansen i ögats nerver  kan påverka fuktigheten i ögat. För att hjälpa till med fuktandet är det bra med ” Tear drops” som tillskott. Kan ta flera månader upp  till ett år att bli återställd efter en pärs med bältros. Ögat är värsta stället!  Annars ser det bra ut på huvudet, inga sårskorpor är kvar, inga ärr eller kratrar efter dem heller! 

Nu sover han mycket igen och jag har rapporterat till SOS international som sköter godkännande av behandling i utlandet för försäkringsbolagens räkning. 

Sjukhuset rapporterar också men jag skickar bilder och rapport. Bilderna var ju ganska talande med alla sår på huvudet så behandlingen blev aldrig ifrågasatt. Nu ser han ju normal ut igen förutom vä öga som han har svårt att hålla öppet. 

Jag gjorde en trevare med att nämna att vi åker till Sverige 28 mars och hoppas att han klara resan med vanlig sittplats. Han ligger och halvsitter mest och det vore bra med en plats i business med möjlighet att välja  ställning i de skönare stolarna. Få se vad de tycker! 



När vi kom hem igår somnade patienten, han hade tänkt följa med till takträffen som vi boende  i Van Ravi Residence har börjat med på fredagar vid solnedgång. 



Lasse E och Roger F

Då träffas vi, tar med nåt att dricka, lite snacks och tittar på solnedgången över Burmabergen. Jättetrevligt och mycket folk har kommit alla fredagar hittills. De tolv-femton guldstolarna räcker inte till….När det börjar skymma för mycket går vi hem eller åker ut och äter på nån restaurang. Väldigt enkelt och anspråkslöst sätt att träffas! 



I tisdags spelade vi boule vid Rose Garden där de anlagt en boulebana. Lars och Yvonne B, Sören och A-C K, Eva E och Jonny och jag . Damerna bildade ett lag och herrarna ett lag. 



Två matcher spelades, damerna var i storform och vann båda matcherna. Grattis till oss! 


            Ann-Christin siktar på att slå bort ett herrklot

Sen åkte vi till Dolfinstranden, hämtade bord och stolar hos Eva och Jonny och mat på Poms. Sen satt vi där några timmar i fullmånens sken och njöt av tillvaron i den sköna värmen.


Träningen på Ranchen pågår som vanligt trots att många har åkt hem. Det kommer nya besökare också. 

Vi har Tabata, rörlighet/core, linedance, Styrka /flås och  nästa vecka kommer en yogainstruktör som ska köra ett pass/vecka. 



Fiskdammen i vår trädgård har blivit så fin med växter och fiskar.  Lasse går ner  till dammen och matar fiskarna en gång/dag. Fiskarna får mat och han får  motion.







2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej skrämmande läsning om Lasses olidliga besvär, Karin hade bältros f.ngr.år sedan m.hörde inget särskilt, hon hann nog få hjälp i tid.Hälsa Lasse fr.oss o hoppas plågor att ger sig snart.Vi ses i maj / Bm

Eva Mattmar sa...

Hemska plågor är det.
Men en förbättring kan skönjas, mindre område runt ögat som gör ont.
Ögat är nog inget lämpligt ställe att få bältros. Så mycket nerver där omkring.
Vi räknar med en övernattning på väg norrut i maj. Orkar nog inte köra hela sträckan.
Bara 10 dagar kvar i Thailand! Sen blir det Uppsala i april. Ska bli roligt att träffa alla!
Kram Eva