tisdag 29 november 2022

Sköna dagar i HY


 

Hälsning från mrs Umporns strandställe i Huay Yang! Idag är en solig och skön dag på stranden, havet är alldeles lugnt! Det brukar slå stora vågor mot land och ibland vara svårt att ta sig förbi vågorna men inte idag. Bara lätta krusningar! Har gått en strandpromenad medan Lasse låg kvar i solstolen och sen badade vi i det varma vattnet. 30 gr i luften och nästan lika varmt i vattnet. Underbart! 



                                         Foto Gunilla W

I lördags var vi en karavan på sex  fordon, nio pers som åkte till lördagsmarknaden i Dan Sing Khon vid gränsen till Myanmar.


                             Foto: Gunilla W

                                              Foto:,Katarina      

Vi passerade små byar, ananasodlingar  och gummiplantager. 



De flesta hade åkt här förut men för någon var det första gången och det är fascinerande att åka saleng/mc genom det thailändska landskapet med all grönska och blommande träd och känna den ljumma vinden fläkta så svalkande. 



Varje lördag fm brukar burmeserna komma till marknaden och sälja sina varor och det är full kommers på ” plattan”. Efter pandemin har de inte kommit alls. Det är så lite besökare och försäljare nu för tiden. 



Här hittar vi Gunilla och Cay, som är på jakt efter någon som gör namnskyltar. I detta hus på ”plattan” fanns han! 

Här är den färdiga skylten. ” View Nest”’som de kallar sin lägenhet högst upp på sjätte våningen med en fantastisk utsikt över havet och villaområdena! 

Vi frågade mannen som tillverkar namnskyltar  vem/vad som hindrade burmeserna att komma  dit.-Jo, sa han, de var välkomna vad Thailand beträffar men det är de styrande i Myanmar som inte tillåter dem att åka över gränsen och sälja sina varor. Synd, de behöver all inkomst de kan få! 


Gränsen till Myanmar, som vi inte får passera utan visum. 


Jag försökte lista ut vad bokstäverna betyder utan att tjuvkika på nån översättningsapp! Har ju lärt mig de thailändska bokstäverna en gång i tiden. 44 konsonanter och 32 vokaler/vokalkombinationer. Lyckades lista ut — doh dec, sarah a, noh nuu, soh suea, sarah i, ngoh ngu, plus två till. Tadaa!! 

DAN SING KHON  blev det! Yippee! Namnet på gränsbyn! 

Vi köpte så mycket orkidéer vi kunde få plats med på salengen. Fint att dekorera lägenheten med! 

3 för 100 baht. Cirka kr 10 styck 

De lila var lite dyrare, 2 för 150 baht. Ca 21 kr styck! 

Vi stannade för lunch på ett trevligt thaimatställe vid immigrationskontorer. Lasse beställde Phad thai och fick pyttesmås kräftor som en del av maten. Jättegoda! Kul med Phad thai-rätten, kan innehålla lite olika ingredienser förutom nudlar och ägg. 

Nu är träningen i full gång!
 Tabata med Lotta och Eva L måndag , onsdag och lördag halv åtta på morgonen (tidigt för att slippa den starka solen)  Linedance onsdag em kl 17 ( så sent som möljigt för att slippa  värsta värmen ) 


Utsikt över Burmabergen när vi kör våra Tabathaövningar! 


I söndags var det visning av Wiphaneis nya villaområde ”Serena”. Det ligger bakom Villa Waree och thaibostäderna. Ett hus var färdigt för visning, tre hus till med takterrass är planerade samt 12 mindre hus utan takterrass. Gemensam pool förstås men även möjlighet till egen pool till de större husen. 


Janne och Lena Kihlström var våra ciceroner och visade runt, berättade, svarade på frågor och bjöd på jättegott fika! 


Ett av de tre sovrummen. Ett till sovrum nedan. 



Master bed room! 


Hong krua- köket 


Allrum med matplats 





Tre badrum med dusch och toalett. Så fräscht och fint! 


Vi har inga planer på att köpa hus men det är bra att veta vad som finns när man träffar folk som är intresserade av bostäder i byn. 



Stor uteplats med plats för flera sittgrupper. 


Utsikt mot Villa Waree och Villa Aruna till höger. 


Plats för utekök på takterrassen. 

Ca två miljoner svenska kr och huset på  200 kvm är ditt!

Trevlig Advent! 🕯️

Inga kommentarer: