torsdag 10 november 2022

Framme i HY och minnen från oktober i Uppsala

Detta, en bit ner, skrev jag för ca en vecka sen men det blev inte publicerat. 

Idag är det 10 november och vi landade i Bangkok igår morse och fortsatte direkt de ca fem timmarna med Jeabs taxi till Huay Yang. Packade upp, tog  en simtur i poolen och träffade våra reskompisar Eva och Jonny och Sören och AC på Saos på kvällen och åt en god middag med thaimat. Sen blev det en tidig kväll eftersom vi saknar en natts sömn….


”Gai phad med” - kyckling med cashewnötter, mums! 

————————————————-


Nu närmar det sig! Slutet på vår vistelse i Uppsala och början på 4,5 månad i Huay Yang, Thailand. 

Vi åker med Thaiair 8 nov och tillbaka 28 mars. Det blir roligt att komma dit men tråkigt att vara borta så länge från alla nära och kära här i Uppsala. Kommer sakna dem! 

Varje dag läser vi på fb och mail om grannar, kompisar, bekanta som nu är på plats i HY. Planeringen för säsongens aktiviteter på Ranchens träningsgolv är nästan klar och det blir varierande Tabata och styrka-och kondition med olika instruktörer, ända in i april. Det blir också yoga och linedance och nytt för i år är ett Zumbainspirerat pass en gång/vecka. Halv åtta varje morgon utom fredag är det något på gång! Linedance och zumba kl 17 när det är lite svalare. 

Vad har hänt här i Uppsala sen sist? 



Vi åkte till Hammarskog friluftsområde och grillade korv och marshmallows. Lasse, Leon, Julia och jag tog först en promenad i herrgårdsparken. Där fanns flera äppelträd med fallfrukt på marken. Vi plockade med oss de finaste, ganska många. Det har blivit åtskilliga äppelkakor efter det! 


Enbär- de behöver två år för att mogna.Efter ett år är de gröna, nästa år är de blå och kan plockas..

Leon gick Vilse-stigen och letade grillpinnar. 


Kusinerna- Julia och Leon


Leon och Lasse spanade efter fåglar med kikaren! 


En annan dag åkte vi till Hammarskog och Erik och Leon körde drönare. 



En söndag träffade vi Tommy och Åsa på lunch i deras hus i Fålhagen. De sålde sin fina lägenhet högst upp i huset i Huay Yang förra vintern. Nöjda köpare var Cai och Gunilla från Jämtland. 

En annan dag åkte vi till Gävle och hälsade på Yvonne och Lars B. Fick god lunch och vi gick en lång promenad efter kustvägen i det fina höstvädret. De kommer till HY i början av december. 


Vi fick fina äpplen från deras äppelträd i trädgården. 

Förra onsdag fick vi besök från Södertälje. Våra kompisar Tommy och Christina hälsade på en eftermiddag. Så kul att träffa dem! 


Jag följde med Julia med föräldrar till Sandviken och såg Julia tävla i konståkning.Så duktiga de är alla åkare! Fin musik och vackra dressar! 


Julia i sin nya dress med paljetter och glittrande ”ädelstenar” som mamma Jenny har sytt! Hon syr alla konståkningsdressar till Julia och Linn. 

Efter tävlingarna besökte vi en häftig pizzeria i 50-talsstil med Elvis och Marilyn Monroe m fl i naturlig storlek. Vilket ställe! 









Vi får tacka Jenny och  Clas för alla goda middagar hemma hos dem. 



Räktoast och 
Biff Stroganoff blev det denna gång. 
Sååå gott!!







2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att se vad ni gör och hoppas ni får en härlig vistelse i HY hälsningar från oss!

Anonym sa...

Tack! Det har börjat väldigt bra med 31 gr och halvsoligt. Sköna simturer i poolen! 😎🏊🇹🇭