måndag 21 november 2022

Söndagstur till Nam Tok och 360 gr

 Igår, söndag, blev det en tur till vattenfallet, Nam Tok på thai. 

Yvonnes och Lars dotter Kajsa är i byn med en en väninna ,Katarina, så vi var lite vägvisare på skogsvägar. Siw och Håkan följde  också med på färden.

Det har regnat mycket på sistone så det var mycket vattten i fallen. Högst upp där man går över på ovala plattor alldeles vid ett stup, där vågade vi inte gå över när det var så mycket vatten och plattorna såg hala ut. 



Den kamouflageklädda vakten som följde oss visade flera ggr hur vi skulle göra för att komma över men vi stannade kvar och fick inte se den fina sjön högst uppe där man förr kunde bada med fiskarna. Tror att det är förbjudet numera att simma med fiskarna. 


En fin promenad blev det i den ljumma tropiska grönskan. 


Sen åkte vi till resorten och restaurangen 360 grader. Snow Sand Resort är namnet på restaurangen där man ser berg och kullar år alla håll. 

 

Vi åt lunch, varierande thairätter.När maten kom in visste vi inte riktigt vem skulle ha vilken  tallrik så vi chansade lite. Tror vi blandade ihop alla våra fyra rätter. Bara Kaisa och Katarina fick vad de beställt för de satt vid ett eget bord bredvid vårt. Spännande att äta på ställen på landsbygden! 

De har bungalows i varierande utförande som man kan hyra. 

Betongtunnor som ser  ut som  trädstammar. Stort sovrum och fint badrum., för två personer.

Kostnad 1200 baht/natt  .Ca 360 kr 

Större tvåvåningsbungalow för sex personer. Tre sovrum och takterrass med sittplatser och jag tror badtunna på några av dem. Är ej säker om det var nåt annat. 




3600 baht/natt. Ca 1100 kr 

Finns också vanliga stugor för två pers. Lite billigare. 

Jag gjorde ett inlägg i december 2019 om 360 gr när det var relativt nytt  och kan konstatera att priserna på boende har sänkts betydligt. Då kostade det 5000 baht för stora sexbäddstugan , 1800 Baht för tunnan och 1500 baht för den mindre stugan.Med frukost då, vet inte om frukost ingår nu med de sänkta priserna. Kan vara svårt att locka gäster till inlandet utan tillgång till hav och strand. Men det är ett fint utflyktsmål som en halvdagstur. 

Inga kommentarer: