fredag 18 november 2022

Första veckan i HY för säsongen 22/23



 

En vecka  i Huay Yang. 

Vi frossar i mango, ananas och papaya…

( liten lektion i thai-.ma muang, sapparot, malako )

Började med tabata på Ranchen direkt på torsdag morgon efter en ”jetlegnatt” med lite sömn. Så roligt att få träna med Lotta A och komma tillbaka till Ranchens träningsgolv! Ca 20 deltagare kom till passet. 

Mer tabata på måndag och torsdag med flera deltagare. 



Start för linedance i onsdags. Nytt upplägg för säsongen är att vi börjar med 45 min ”absolute beginner”, grundsteg och enkla danser med 1-2 väggar. Nästa 45 minuters-pass är det snabbare takt och lite mer utmaningar för dem som dansat line förut. Det kom flera nybörjare första gången och många har sagt att de tänker komma! Roligt om vi kan locka flera deltagare till linedancen ! 



Flera utemiddagar med vänner och bekanta under veckans lopp. 

Så klart favoriten ett par ggr denna vecka. 

Khao pad grappao moo kai dao. Prik naam pla. 

Aroy mak mak! 

En trevlig lunch hos Gunilla och Cay i måndags där vi fick träffa Gunillas systerson Marcus från Strandgården vid Mörsil. Han hälsar på i byn ett par veckor med sin fru och två kompisar. Roligt att träffa honom, har inte sett honom sen han gick i nian i Mörsil skola då vi jobbade där för ca 10 år sedan. 

Tyvärr har det regnat mycket denna vecka. Det gör inget för oss som stannar här i fyra-fem månader men tråkigt för dem som bara är här ett par veckor. 

Eva och Lasse från Kävlinge är också här. Vi är ju två par Eva och Lasse på samma våning! Lasse fr Kävlinge spelar bridge. Han och jag har träffat Mona och Lennart två gånger redan och spelat några brickor. Kul att återuppta bridgen igen efter en tids ”träda”



Det har inte bara regnat denna vecka! Vi har besökt strandställena  Kais och Malis två dagar och njutit av strandpromenader och solstolar och god lunch på stranden. 


Mali hade med sig kokosnötter från egen odling och bjöd på en nöt med kokosvatten som hon sen delade så vi kom åt det goda fruktköttet! Khap khun kaa Mali! 

Kokosnöt - maprao. Naam maprao är kokosvatten.

Igår hamnade vi på 70-årsfirande på fjärde våningen i huset. Siw från Rosvik utanför Piteå fyllde år igår. De köpte lägenhet i huset förra säsongen. Eva och Jonny och vi gick dit för att fira henne och blev bjudna på skumpa och snacks. Trevligt! 

Idag, fredag, var vi på morgonmarknaden vid Si shop redan kl 7. Många falanger och thailändare shoppade frukt och grönsaker, ägg, fisk och räkor mm. Priserna ligger kvar på ung samma nivå som förr om åren. Vilken skillnad mot de skenande matpriserna i Sverige!!

Vi hade stämt träff med Sören och AC kl sju. Vi skulle handla till Janssons frestelse- middagen i morgon. De bor på Blue Marine i år efter att ha sålt sitt hus på Villa Waree. Vi brukar hjälpas åt med en Janssonmiddag varje år med lite olika gäster. Så även i år! 


Inga kommentarer: