onsdag 3 juni 2015

Försommarstök..

Det grönskar runt vår stuga. När vi kom hit för två veckor sen hade björkarna bara  "musöron"  och det fanns bara visset fjolårsgräs och torra löv på marken. Sen har det kommit nån regnskur varje dag, vissa dagar hela regndagar, och trots avsaknaden av värme så grönskar det nu och häggen börjar blomma. 
Inte som förra året, då var häggen i full blom i det varma försommarväder. ( fast det blev bakslag runt midsommar med kyla i hela landet, vilket inte bekymrade oss då vi åkte till Brasilien på Erik och Yannes fantastiska bröllop)
Förra året planterade vi en rabarberplanta och ett gräslöksstånd vid förrådet.
Det tar sig sådär...
Rabarber....som brukar växa som ogräs...
Men inte för oss...
Vinbärsbusken, som vi flyttade, har lite bättre fart, här står den i blom

Rönnen som Lasse ansade så hårt, körde med motorsåg och väsnades, visade sig innehålla ett fågelbo med en hel fågelfamilj, björktrast, kallas också snöskata. Man kan se hur hannen kommer med mask i näbben och överlämnar maten till honan som i sin tur matar ungarna i boet.


Konstigt nog har fågelföräldrarna  inte brytt sig om oväsendet. Nu ska de få vara ifred ett tag.
Lasse får koncentrera sig på nya byggen som att bygga fotbollsmålet som barn och barnbarn har önskat.
Själv håller jag värmen med att baka och fylla frysarna till alla sommargäster kommer..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det verkar som sommaren har kommit en bra bit på väg hos er. Synd att det är så långt annars skulle vi komma en sväng och få se alla grejer som ni fixat däruppe. Här vill det bara regna och blåsa nu det är jobbigt. Vi har bokat våra barn och respektive för husmålning helgen som kommer och vi önskar att det blir uppehållsväder. Ulf fyller 40 år 13 juni och sedan bröllop 1:a augusti Tina 45 år 10 september. Många krsmar

Eva Mattmar sa...

Åh , det är inte så långt hit. Varje sommar har åtminstone jag kört hit, ibland flera ggr. Från Mattmar.
Det regnar här också, Varje dag och temperaturen visar inte många plus, men vi hoppas på någon värmeperiod när barn / barnbarn kommer i juli.
Spännande med husmålningen!
Är det Tina eller Ulf som ska gifta sig?
Hälsa Bosse, kramar från Norrbotten