tisdag 15 juli 2014

Tacomiddag, brödbak och förrådsbyggnad



      Gott med tacos, tycker Wilmer och Julia, Jan och Eva väntar i bakgrunden på plats vid middagsbordet där vi bara har plats för ca 10-12 pers och idag var vi 16!

     Elvira och Linn gillar också tacos.

     
      Jordgubbsdessert i kvällssolen.

Vi fortsätter att njuta av sommaren. Det är många år sedan vi hade en så lång period av sol och värme, om vi nånsin har haft det här uppe. Termometern visar på 26-30 gr på dagarna och kvällarna är ljumma. Man brukar känna sig avsvalkad i några timmar efter ett bad i älven, nu ca 20 gr på simdjupet, men nu känner man sig lika varm efter en kort stund.
Varmt är det i köket vid brödbak också. 
Det är åtgång på mormors mjukkakor!
Min mamma Anna-Lisa bakade mjukkakor in i det sista och de var oerhört uppskattade. På sommaren bakade hon ca 30 st nästan varannan dag. Jag tyckte hon bakade jämt och föreslog att hon skulle köpa limpa i stället!
Men icke... Hon visste hur mycket barn och barnbarn gillade hennes matbröd.
Och nu gör jag likadant! Så länge vi har våra nära och kära här så bakar jag på.
Tur att jag får bra hjälp med att nagga , grädda och borsta brödet.


Carl med brödspade och Julia med 
brödborste.

I söndags kom Clas och Carl, Julia och Linn från Jaktviken vid Luleå där de haft några fantastiska dagar hos kusinerna med lek och spel, bad i havet och båtturer, besök på tivoli i Luleå mm.
Samtidigt som de kom fick vi trevligt besök av Ture och Margareta som vi bodde grannar med i Huay Yang förra året när vi hyrde på Botanica. De bor i Sikfors utanför Piteå och var ute på en liten biltur i våra trakter.
Igår kom Erik och Yanni, de nygifta från Brasilien. Nu har de flyttat hem till Sverige och här i N Forsnäs bor de i husvagnen under sitt besök.
Lasse är i full gång med att bygga upp förrådet så vi har nånstans att förvara alla verktyg, gräsklippare och cyklarna på vintern.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ni jobbar och jobbar och allting blir så bra. Vilken värme vi haft överallt men nu har vi haft lite regn och det behövs till hallon blåbär och allt. Hoppas ni njuter varje sekund ha det så bra och kramar till er alla. B o Meta.

Anonym sa...

Njuter av att läsa hur bra ni har det.
Det är svensk sommar du berättar om/Marianne

Eva Mattmar sa...

Tack Meta, vi har det bra. Så roligt att alla är här. Jenny kommer i övermorgon.idag har det regnat lite i värmen. Bra för vårt nysådda gräs också.

Eva Mattmar sa...

Tack Marianne!
Riktigt skön svensk sommar har vi! Hoppas ni också har fina sommardagar!

Anonym sa...

Här har vi också fina dagar. För tillfället tillbringar vi mycket tid hos läkare, tyvärr.Sånt är livet i vår ålder. Vi kommer inte att kunna åka till HY, där vi har lägenhet ovanför Karin o Bengt. Vi får försöka sälja den eller hyra ut den.KRAM Marianne

Eva Mattmar sa...

Så tråkigt att ni inte mår bra och inte kan komma till Huay Yang!
Vi åker dit 11 oktober när det blir mörkt och kallt hör i norr. Vi stannar där till maj och ev åker jag till Sverige på besök under tiden, det är för lång tid att vara ifrån barn och barnbarn.
Krya på er ! Kramar!

Annika sa...

Vad duktiga ni är på att fixa och dona på alla sätt och vis! Må så gott!