onsdag 5 februari 2014

En vanlig dag i vårt nya liv ...eller

Igår åkte vi saleng och mc till Prachaup Khiri Khan med K och EB. Vi skulle visa dem skogsvägen på andra sidan motorvägen. Första halvan gick riktigt bra, vi mindes alla avtagsvägar och kände igen oss. Sen kände vi igen en  avtagsgrusväg och tog in på den och ..... den blev sandigare och smalare och ojämnare och fylld med kokosnötter och palmblad och vi kände inte igen oss längre. Bara att vända, vi hade tre hjul att balansera på, värre var det för K och EB med tvåhjulingen, de låg horisontellt vissa partier, tur att K har erfarenhet av mc-körning. Annars tog vi det lugnt och stannade och fotade växtligheten.

Burmabergen


Bougainvillea
Blad i olika gulgröna nyanser


                                                  Röd bougainvillea


 
Ananasodling.
                                                                             Sapparot= ananas








Vi passerade bananodlingar, mangoträd, papayaodlingar, gummiträd, lantbruk med kor och höns och vi stannade till vid en ananasodling.










Vi kom fram några km före PKK och fick köra motorväg den sista biten.
Vi stannade och pustade ut med en glass innan vi defilerade in i PKK. Direkt till en lunchrestaurang vid havet, som var alldeles lugnt idag. Fiskbilen kom förbi och levererade nyfångad fisk till resturangen.
Vi frågade avd fisken heter på Thai och fick till svar något som lät som "plaa dto"


 

 

 


Efter lunch var det dags för kaffe som vi köpte i närheten av Apberget. EB berättade att förra gången de fikade där kom en apa och tog hennes bulle och välte samtidigt ut kaffet så vi fikade en bit ifrån aporna. Bullpåsen, som vi köpte i tron att det var färska kanelbullar,visade sig vara små korvbröd med små korvbitar i, så det blev några över att mata aporna med.

Det blev ingen shopping, som vi inte heller hade planerat, utan vi fortsatte genom PKK till södra utfarten där det står vakter. Lasse och jag kom igenom men K och EB stoppades och vakten pekade på huvudet...hmm inga hjälmar.... inte bra.  Vi fick fortsätta till nästa vaktkur men där var det stopp för de hjälmlösa. Bara vända om och vid första vakten frågade vi " What´s the problem?"
Pekande på huvudet igen... och om K lånade min hjälm och EB åkte med på vår saleng så skulle vi få fortsätta. OK, då hade båda fordonen hjälmförsedda chaufförer. Passagerarna var det inte så noga med. Vi kom igenom vakterna denna gång och kunde åka havsvägen till Au Manau, den fina stranden utanför PKK. Där tog EB och EB (jag) ett dopp , ganska länge, i den fina viken. Det sägs att under slutet av andra världskriget landsteg japanerna i denna vik när de skulle använda Thailand som genomfartsland.
Hemma i HY blev det en stunds vila innan vi åkte minibuss till Restaurang Coconut on the beach, Nirvana, för att äta middag. Vi var 10 pers i bilen, bl a grannarna U och B , som ska åka hem till Sverige idag och grannarna S och AC , som nyss har kommit tillbaka efter att ha firat jul och nyår i Sverige i två månader. Jättegod och trevlig middag med drink före maten, varmrätt, efterrätt.
Lasse och jag åt "Fishermans Catch" och vi fick friterade stora räkor, bläckfisk och fiskbitar, kanske "pla do" för det fanns på menyn. Så här brukar vi inte äta till vardags men nu var det en "hej då-middag" för dem som åker hem idag.
Kvällen avslutades med en stunds eftersnack på grannbalkongen. Så roligt att S och AC är tillbaka!
                                           Grandmother´s blueberrypie with vanilla icecream.
                                                            Så gott!  "aroj maa" på thai

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du läskar oss med upplevelser och god mat. Härliga bilder du har tagit.
Nu är det mindre än ett år kvar tills vi åker.
Beställer flyg i mars!
Tiden går ändå ganska fort.
Har ni träffat Bengt o Solveig från Västkusten, hälsa från oss.
Du kan hälsa Lasse att det är Handboll i Skövde ikväll. Vårt barnbarn Joel spelar med
och har fått sitt genombrott i elitserien efter att ha fått väntat på spel och förtroende.
Hälsningar
Arne o Iréne

Eva Mattmar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Eva Mattmar sa...

Tryckte på publicera för tidigt..
Roligt att ni läser min blogg och kul med respons! Det är inte så lång tid kvar tills ni kommer, när biljetten är bokad brukar det gå fort .
Bengt och Solveig kom tillbaka till HY för några veckor sen , vi hade sällskap med dem från Burmamarknaden förra lördag. De är i poolen varje morgon.
Roligt med barnbarnets framgångar i handboll . Spännande att följa matcherna och utvecklingen. Ska bli roligt när ni kommer nästa år!

Anonym sa...

Hejsan! Lycka till imorgon med sjukhus och tandläkare! Kram Erik och Yanne

Eva Mattmar sa...

Tack Erik och Yanni! Kul att ni tittade in i min blogg och skrev en kommentar. Nyss kommit hem från Hya Hin, Lasse fick sin tredje knäspruta och jag fick två nya tider att fixa till två trasiga tänder. Kram !

Annika sa...

Vilken härlig MC tur med smarriga inslag av diverse läckerheter, (utom bulle med korv i, ha, ha) Det där med hjälmar är dock bra för allas er säkerhet:-))

Eva Mattmar sa...

Ja, det är verkligen bra att de håller efter oss med hjälmpåminnelse.
Många skaffar sig hjälmar efter några vaktstopp.