söndag 19 januari 2014

Till PKK på egen hand!

På lördag och söndag går vi inte på långpromenader i byn. En av dagarna brukar jag ägna drygt en timme i vårt fina gym men att gå/springa på löpbandet, träna rygg-och magmuskler, göra plankan, dra i multimaskinen/ jobba med hantlar i hopp om att stärka armmusklerna.
Igår, lördag, tog vi salengen och drog iväg på en dagstur. Målet var att hitta till Prachaup Khiri Khan, ca 4 mil, utan att behöva köra på motorvägen. Vi har visserligen åkt med I och S en gång men det är stört omöljigt att komma ihåg alla avtagsvägar, grusvägar, korsningar. Sagt och gjort, bara att köra över motorvägen och börja chansandet. Efter ca 1,5 h kom vi fram till överfarten till PKK och kunde defilera in i stan för egen maskin. Bara en gång var vi framme vid motorvägen och fick vända om.
Så spännade att se alla gårdar med kor och höns och alla fruktodlingar efter vägen. Man hinner se mycket på en sådan tur.
Vad står det här då?

Höger eller vänster efter kurvan?
Höger efter affären
                                             


Grusvägen förbinder två asfaltvägar







Framme i PKK besökte vi Tesco Lotus. Vi tänkte äta lunch på nån restaurang vid havet, men havet var inte på humör, det blåste så det stänkte vatten in bland bord och stolar. Det blev en enkel bar i stan, thaisoppa, för hela 60 baht för två, inkl en Fanta.
Mätta och belåtna letade vi oss på småvägar tillbaka till Huay Yang. Inte samma småvägar alltid men hem kom vi.





Middag på kvällen på Sao´s och där är det under högsäsong så mycket folk jämt så man får dela bord med andra sällskap. ( Vid bordet bredvid satt Anders Lundin med familj, minsann)
Igår blev vi bekanta med ett par från Stlm, E och K, och vi hade så mycket gemensamt att prata om så vi fortsatte kvällen med kaffe och ett glas vin på vår balkong. Jättetrevligt!
Idag gick vi en runda runt kvarteret och tog kort på kossorna som betar bland palmerna här i byn.
Korna har alltid sällskap en kohäger. De hänger ihop och hjälper varandra.
Hägern sitter ofta och plockar insekter på kossans rygg. Kon blir av med odjuren och hägern får mat.





6 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter härligt med sökturerna ni gör.kan man stanna vid något fruktträd och kanske plocka någonting. Ni har kanske sett vilken kyla det är nu i norra Sverige men här är det inte så kallt under 10 grader.Ha det bra och det är så kul att läsa bloggen.

Eva Mattmar sa...

Tack för respons på bloggen! Hörde av min bror i Uppsala att temperaturen i vårt sommarparadis är ca - 40 gr nu.
Fruktträden hör till någon odlare så det är nog inte populärt att plocka nån frukt. Däremot kan man hitta fallfrukter på våra promenader som mina erfarna gångarkompisar tar med sig hem, mango t ex. Och det sker inne i byn , tror inte jag skulle våga....

Anonym sa...

Vilket äventyr till PKK.

Nu har vi Skånevinter! Lite snö ca 10 cm och mycket blåsigt. Detta gillar vi inte därför drar vi till Thailand nästa vecka.

Vi ses! Kram

Eva Mattmar sa...

Välkomna till HY! Här är det också lite blåsigt men varma vindar.

Unknown sa...

Skulle man kunna använda sig av en GPS när man är ute och kör på småvägarna...?
Eller?

Eva Mattmar sa...

Ja om man har den nedladdad hemifrån, ingen nätkontakt i palmskogen.Har träffat folk som använder GPS men den fungerar inte för oss