torsdag 9 januari 2014

Efter helgerna....

Lugnet lägrar sig över Huay Yang när helgerna är slut.
Fast den intensivaste turist-och boendesäsongen fortsätter tom mars månad.
Många som har varit hemma över julen återvänder och många som inte varit under hösten kommer nu och stannar några månader.
Nya grannar dyker upp, trevligt med nya bekantskaper.
Igår kom Bo och Anne från Värnamo på besök. De har varit på Visaresa till Ranong, de hyr fyra månader i Hua Hin över vintern. För sju år sen besökte Bo HY och han kände igen huset på Orchid som han bodde då, i tre nätter. Han kunde guida oss lite och berätta hur det såg ut då. Mycket är förändrat, han mindes bara att det fanns två gator i byn och nu går de kors och tvärs. De har invigt vårt lilla gästrum i natt och den nya bäddsoffan fungerade.Idag åkte de hem till Hua Hin.
Lars är också i Hua Hin på återbesök med sitt knä. Så idag körde jag  för första gången salengen alldeles ensam.
Igår på fm tog vi en tvåtimmar lång promenad, Annikas gäng. Vi gick efter grusvägar via dammen och runt de fd räkodlingarna och nya hamnen, fram till Jacks och hem. Var minst sagt slut efter den ansträngningen, varmt var det också. Idag vilar jag.



Nattens fångst. "pho"-krabba
                     " pla" - fisk
Befria krabborna från nätet och knyta ihop benen



Krabbkorgen fylls på

5 kommentarer:

Anonym sa...

Va gott med färska nykokta krabbor.Det verkar som vintern smyger sig på oss nu /det ska bli kallare och snö /det är ju skönt om det blir lite vinter eftersänder ska vara det nu.

Anonym sa...

Hoppas det har gått bra för Lasse hos doktorn. Det är kul för er att ni har så många bekanta där. Det är trevligt att få följa bloggen och se vad ni gör.Ha det så bra.

Eva Mattmar sa...

Tack för kommentarer. Det är kul att få respons.Skönt för er att få lite snö när det nu är vinter. Lasses knä är mycket bättre och han ska motionera det, men med måtta . Mer medicin och doktorn vill ge honom fem stärkande sprutor, kan vara värt att testa.

Anonym sa...

Skönt att höra dom är säkert duktiga inom sjukvården i Thailand också " lätta snöflingor dansar ner mot marken" citat nyss Radio Jämtland. Gick det att använda Tv info som jag skickade? Bada för mig!

Eva Mattmar sa...

Skönt att ni får lite snö!
Vi ser tv play , nyheter ,stjärnorna på slottet mm, på paddan. Datorn buffrar så mycket. Vi fick tips om att skaffa en i phone eller pad insats och koppla ihop i- enheterna med datorn , mindre buffrande då.