lördag 18 januari 2014

Kändisar och Blue Marine.


Veckorna går fort. Denna vecka har morgonprommisgänget gått varje dag som vanligt med några nya "promenörer" från Vanravi. Grannar i huset har traskat med mig till Lotus 1 där vi mött Annika och Orchid-promenörerna. Vi går efter kända och okända vägar i Huay Yang, stannar till ibland och tar kort, tittar på när fiskar och krabbor tas om hand. Och så pratar vi med den eller dem vi går bredvid. Hur kom du hit? Hur länge är du här? Tips på vad man kan göra, titta på, besöka, intressanta affärer eller utflyktsmål. En del av oss är på besök några veckor, några är här halva året eller två perioder höst och vår, några bor här året runt och åker hem till Sverige några veckor på sommaren eller inte alls. Tiden går fort på prommisarna, plötsligt har vi gått 1,5 timme, ibland mer är två timmar.Snacka om att förena nytta med nöje!
Denna vecka har det varit musikkväll på Nishaville med Anders Lundin, Kerstin Ryhed-Lundin och trumpetaren Jukka Eskola. I tisdags stod evergreens på programmet och det var välbesökt. En stor buffé stod uppdukad i trädgården, utomhusscenen var fint dekorerad och musikerna var laddade.
Nästa tisdag blir det allsångskväll med Anders Lundin på Nishaville.
Fler kändisar i byn - Eva Röse, skådespelerska som  bl a Maria Wern, är här med sin familj och bor i Kjell Bergqvists hus bredvid Dolphin Beach. Kjell B har varit här en stor del av hösten så vi har träffat på honom på olika restauranger.
Igår var det invigning av ett nytt hus på Blue Marine-området. Wiphanei har ställt iordning en av 30 planerade villor bredvid det projekterade nya sexvåningshuset Blue Marine nära Richards pizzeria.
Ett fint enplanshus med två sovrum, två badrum, och kök/allrum. Ljusa färger och smakfullt inrett.
Mycket folk kom för att titta och bli bjudna på välkomstdrink, kaffe/läsk ,snittar, muffins, kakor och nötter." Hela" ,nästan,Wiphanei personalstyrka var på plats. Även här musikunderhållning av lokala?? musiker. (tror de är från trakten för de har varit på tre tillställningar hittills, mycket duktiga)


                





Idag har vi tillbringat dagen på Bangkok Hospital i Hua Hin med Lasses knä och mage. Två läkare inblandade. På ordinationen står fem injektioner med artificiell tuppkam i knät för att lindra artrosen och skjuta upp operation.Vi blir väl mottagna och behandlade på sjukhuset. Många besök blir det så nu känner vi igen rutiner och personal, de känner igen oss också.
Härifrån går minibussen till Hua Hin.
Trångt på stranden!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Martina Höök, Mattmar svensk mästare i skidalpinism.
Arne

Eva Mattmar sa...

Roligt för Martina Höök men hon är inte från Mattnar utan från Vilhelmina. Vet inte om hon har nån anknytning t Mattmar. Hon har tävlat för Trångsviken nära M och Frösön nämndes också , hade varit kul om hon satt Mattmar på kartan!

Unknown sa...

Hälsa Lasse att vi hoppas hans knä läker bra! Blir det dyrt för er med läkarvården?

Unknown sa...

Så kul med alla era promenader! Jag gissar att det social livet ser lite annorlunda ut för er nuförtiden

Eva Mattmar sa...

Sjukhuset i Hua Hin är fantastiskt. Inga väntetider , röntgen samma besöksdag, medicin direkt. Inte så dyrt heller men det blir många besök och vi hoppas få tillbaka en del på försäkringen. Minibuss ingår i besöket om du har en läkartid, tar ca 1, 5 h och bussen går alla vardagar och väntar på sjukhuset.

Eva Mattmar sa...

Det är lätt att träffas och umgås i detta klimat , man går ut och äter tillsammans eller träffar folk på rest. Och kan gå hem efteråt och ta kaffe eller en drink på balkongen . Jag tycker det är jättekul med alla nya promenadkompisarna, tyvärr måste Lasse vila sitt knä så tvåtimmarspassen vi kör är inget för honom så länge han är under behandling , 3 ggr kvar .