tisdag 16 augusti 2022

Laxede Camping mm


Ca åtta km norrut från vår stuga ligger Laxholmen vid Luleälven. En naturskön plats vid Laxede kraftverk. 

 

På sommaren brukar vi besöka hembygdsområdet med de gamla stugorna, se på film från förr i tiden, handla något i hantverksboden, gå en  naturstig och sedan fika goda lax-ost- eller renköttsmackor. 

På lördagar är det även musikunderhållning. Laxholmen drivs av hembygdsföreningen med ideella krafter. En lista av ” personal” upprättas varje sommar. Lasse och jag var med på listan en dag denna sommar då vi bredde mackor och sålde fika. Många jobbar flera dagar /säsong, nästa sommar får vi öka på vår insats…det är öppet från midsommarafton tom  första helgen i augusti. Som belöning blir alla  ”frivilliga krafter” bjudna på en bussresa till hemlig plats en heldag i slutet av augusti. Lördag 20 aug bär det iväg nånstans…Spännande!!!

I anslutning till Laxholmens hembygdsområde finns Laxede Camping. Där var det Loppis i lördags  och säsongens sista pubkväll. Vi var där och gjorde några loppisfynd. 

Många husvagnar stod uppställda, de flesta från Sverige. Sara W och Peter L, som denna säsong övertagit campingen, berättade att det kommer också tyska campinggäster och övernattar  på sin väg norrut mot fjällen. Norska campinggäster bor gärna i större samhällen med tillgång till shopping och äventyrsbad. 



I sommar var det Visfestival med musik hela dagen och kvällen med bl a Jacob Hellman som härstammar från grannbyn Vuollerim. 


Här finns Lönnkrogen…

Kiosken 

Servicehuset med dusch och toalett 


Några ” fynd” från dagens loppis. 

Speciellt nöjd med skål och vas från Kosta Boda av formgivare Ulrika Hydman-Wallien 

Välkommen tillbaka till Laxede Camping!



Så nöjd med mina solrosor i år. 


Tack Nok för fröna som har gett solrosor i olika färger och längder. De längsta är 170 och 180 cm höga!!

Vi har ätit surströmming en gång till i Johans älvstuga, denna gång med Johan själv på plats i sin stuga. 


Så gott och så fint att njuta av utsikten över älven och Klusåberget! 


1 kommentar:

Anonym sa...

Ja ni kan konsten att fira på enkla o trevliga sätt, krånglar inte till det i onödan.Välkomna till oss som vanligt till o fr.Uppsala-Forsnäs.