fredag 4 februari 2022

360 • och Paltzeria i HY

Idag, 4 februari, åkte vi till Kais strandställe, lade oss i solstolar under nättak med telefon och en bok. Solen sken, varmt och skönt, somnade nästan i värmen. 

Så mörknade himlen över havet, långt bort, vi låg kvar och plötsligt kom de första regndropparna. Snabbt rafsade vi ihop våra grejer, betalade 20 baht/solstol och drog hemåt på vår saleng. Regnet tilltog förstås, vid I am började det bli svårt att se och väl hemma fanns inte en torr fläck på oss! Dynorna till balkongmöblerna fick vi skyndsamt plocka in och stänga glasdörrarna. Det behöver komma lite regn i denna torra och varma tillvaro så det var välkommet!

I söndags var vi några som åkte till 360 • för att se om restaurangen och resorten var öppen. Den ligger på andra sidan motorvägen mitt i ingenstans och förr var det väl skyltat från HY hur man skulle åka. Så småningom hittade vi en skylt och flera så vi kom fram och allt var öppet! 



Fönstervyerna blir som tavlor…


Den inte så lilla krabaten hälsade oss välkomna!

Vi tittade på utsikten i alla väderstreck, därav 360 gr, och åt lunch på restaurangen med en Magnum till dessert för alla åtta pers. 


Passande namn på caferestaurangen! 

Mera mat- i tisdags åt vi palt igen hos Ronny och Sen på Wilmas restaurang. Så gott igen! De flesta var norrlänningar och uppskattade palten men Putte och Siv från Skåne tyckte det räckte med en palt och delade gärna med sig den andra till oss paltälskare. De provade i alla fall! 


Siv delar gärna med sig av palt nr två! 

Ronny som kokar  palten kommer från Norge, bor i Oxelösund och har ingen anknytning norrut. Men han gör palten på riktig potatis, med smör, stekt fläsk och lingonsylt till. Mjölk är det enda som saknas som dryck men det går lika bra med en Chang-öl eller sodavatten. Tisdagar mln 13-19 är det paltzeria hos Ronny Saether. 




Vi var några som blev kvar på slutet och Sen visade oss två fantastiska hus bredvid deras restaurang. De är svenskägda och ska säljas pga sjukdom. 

Utekök




Varje hus har två sovrum, tjusiga badrum och utekök. En fantastisk rund pool med halvbro ut till mitten. Tyvärr var det för mörkt för att fota poolen. Den finns på Agoda.se och Booking.com för uthyrning. 





Säljes till ett mycket bra pris. 

Var ligger detta ställe? Jo, ca fem km från HY ”centrum” efter flygrakan till vänster hittar man Baan Pumichai. Väl värt ett besök! 

Tur att vi har våra motionsaktiviteter med all denna förtäring !! Varje morgon utom fredag och söndag!!

Inga kommentarer: